Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Beauty 16 maart 2015

Wat 4 kinderen krijgen (waaronder een tweeling) met je lichaam doet

Joanna Venditti kreeg in vijf jaar tijd vier kinderen, waaronder een tweeling. We hoeven je niet te vertellen dat dat zo zijn uitwerking had op Joanna’s lichaam. De moeder besloot over haar strijd met de kilo’s te bloggen op haar website Nesting Story.

In een notendop: Joanna leeft van dag tot dag en sport wanneer ze tijd heeft. Voordat de blogger kinderen kreeg was ze erg onzeker over haar lichaam. Had ze een speciale gelegenheid, dan deed ze vaak genoeg vooraf een crash dieet. Dankzij haar kinderen respecteert ze voor het eerst haar lichaam.

De moeder legt uit dat ze tijdens de zwangerschap van de tweeling haar buik voor het eerst als de geboorteplaats van het menselijke leven zag. En pas toen begon er iets te veranderen. Hoewel ze het nog steeds soms lastig vindt om haar lichaam te accepteren, beseft ze nu wel dat het iets heel moois heeft voortgebracht: haar kinderen.

De reacties

Joanna kreeg duizenden reacties op haar foto’s. Veel moeders bedankten haar voor haar eerlijkheid. Volgens de moeder heeft de zwangerschap van de tweeling haar lichaam gebroken. ‘Mijn bizar grote, maar lieve baby bump is leeggelopen,’ vertelt de blogger. ‘Wat achterbleef was pudding, pijnlijkheid, gezwollen enkels en alle ongemakken die komen kijken bij een keizersnede. Ik vond mijn lichaam zo zielig. Maar aan de andere kant was ik ook zo dankbaar voor wat mijn lichaam had bereikt. Het had twee gezonde kinderen gemaakt en 37 weken en 4 dagen gedragen. Op dat moment besloot ik dat ik voortaan aardig zou zijn voor mijn lichaam.’

Wat vind jij van Joanna’s actie? Heb jij je lichaam sinds de zwangerschap ook geaccepteerd, of vind je dit lastig? Praat mee op onze Facebook!

Dit prachtige filmpje verandert jouw zelfbeeld >

Reageer op artikel:
Wat 4 kinderen krijgen (waaronder een tweeling) met je lichaam doet
Sluiten