Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Beauty 13 mei 2014
Leestijd: 1 minuut

Wat 9 maanden zwangerschap met je lichaam doet

Fotograaf en bodylover Jade Beall vertelde Huffington Post vorig jaar dat onze maatschappij ‘een epidemie heeft aan vrouwen die zichzelf niet goed genoeg voelen om mooi genoemd te worden’. Haar droom is om deze zelfvertrouwencrisis tegen te gaan. Onder andere met deze fotoserie.

De Amerikaanse kunstenares gebruikte Kickstarter om haar boek te financieren. In het boek wil ze de natuurlijke schoonheid van naakte en semi-naakte moeders en hun lichaam vastleggen. De crowdfundings actie was extreem succesvol. Ze haalde drie keer zoveel geld op als dat eerst haar bedoeling was. Inmiddels is het boek er: The Bodies of Mothers: A Beautiful Body Project, met portretten en persoonlijke verhalen.

Beall’s werk documenteert hoe vrouwen die zijn bevallen langzaamaan hun lichaam accepteren, waarderen en liefhebben na de veranderingen die komen kijken bij negen maanden zwangerschap. De meeste vrouwen waren vooraf doodsbang om op de foto te gaan. “Maar uiteindelijk gingen ze vol het veranderen van de maatschappij en het erkennen van wat écht eerlijk en mooi is: verandering,” vertelt Beall.

Bekijk ook deze prachtige fotoserie over borstvoeding.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Wat 9 maanden zwangerschap met je lichaam doet
Sluiten