Wat 9 maanden zwangerschap met je lichaam doet

Fotograaf en bodylover Jade Beall vertelde Huffington Post vorig jaar dat onze maatschappij ‘een epidemie heeft aan vrouwen die zichzelf niet goed genoeg voelen om mooi genoemd te worden’. Haar droom is om deze zelfvertrouwencrisis tegen te gaan. Onder andere met deze fotoserie.

De Amerikaanse kunstenares gebruikte Kickstarter om haar boek te financieren. In het boek wil ze de natuurlijke schoonheid van naakte en semi-naakte moeders en hun lichaam vastleggen. De crowdfundings actie was extreem succesvol. Ze haalde drie keer zoveel geld op als dat eerst haar bedoeling was. Inmiddels is het boek er: The Bodies of Mothers: A Beautiful Body Project, met portretten en persoonlijke verhalen.

o-JADE-BEALL-900 (15)

Beall’s werk documenteert hoe vrouwen die zijn bevallen langzaamaan hun lichaam accepteren, waarderen en liefhebben na de veranderingen die komen kijken bij negen maanden zwangerschap. De meeste vrouwen waren vooraf doodsbang om op de foto te gaan. “Maar uiteindelijk gingen ze vol het veranderen van de maatschappij en het erkennen van wat ├ęcht eerlijk en mooi is: verandering,” vertelt Beall.

Bekijk ook deze prachtige fotoserie over borstvoeding.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over je leven als vriendin, partner, moeder en overall powervrouw in je mailbox.

Reageer op artikel:
Wat 9 maanden zwangerschap met je lichaam doet
Sluiten