Anne Broekman
Anne Broekman Mind 2 aug 2016

Wat deze moeder tijdens haar chemokuren doet is fantastisch…

De shock was groot toen de 40-jarige Karen Walsh ernstig ziek bleek te zijn. Maar om niet bij te pakken neer te gaan zitten, besloot zij om haar chemokuren tot iets positiefs te brengen. Hoe? Nou, door er geinige fotoshoots van te maken!

Karen is moeder van twee kinderen. Ze heeft kanker, die uitgezaaid is naar haar lever en lymfeklieren. Wekelijkse chemotherapie bleek de enige behandelingsmethode. Om die lange, saaie uren tijdens de kuren te doden, wilde Karen – zelf actrice en een fervent filmfan – iets leuks doen. En zo kwam ze op het idee om zich tijdens de behandelingen te verkleden. Met als inspiratiebron onder meer haar lievelingsfilms en -series. Elke week kiest Karen een nieuw thema, en met haar positiviteit weet ze ook haar vrienden en zelfs het ziekenhuispersoneel zo ver te krijgen om mee te doen met de hilarische shoots. Zelf geniet ze ook van de verkleedpartijtjes, die haar een welkome afleiding geven in het ziekenhuis. ‘De tijd gaat daardoor een stuk sneller voorbij,’zegt ze. En: ‘Het is onvermijdelijk om de stress, angst en woede te voelen die je vanbinnen hebt. Maar het is mijn gewoonte om niet te lang ergens in te blijven hangen.’ Karen maakt flink werk van haar verkleedpartijen en het resultaat is te gek!

Zo heeft ze dezelfde vechtlust als Rocky…

Net als Forrest Gump weet zij: life is like a box of chocolats…

Met recht een superheld, deze vrouw!

Herken je ze? Het brat pack in The Breakfast Club!

Ook Game of Thrones mag niet ontbreken…

Net als Star Wars!

Grappig genoeg houdt Karen er normaal gesproken helemaal niet van om op de foto te gaan. Toch vindt ze deze shoots wél leuk en belangrijk om te doen, vooral voor haar kinderen. Met de foto’s wil ze haar kinderen haar kracht en vreugde laten zien, ook tijdens dit zware gevecht tegen de kanker. ‘Ik heb nog steeds dagen waarop ik wil huilen. Gelukkig heb ik een goed vangnet om me heen. Mijn man en ouders zijn rock stars!’

De gelijkenis is bizar: John Malkovich doet iconische sterren briljant na!

Reageer op artikel:
Wat deze moeder tijdens haar chemokuren doet is fantastisch…
Sluiten