Redactie
Redactie Kids augustus 3, 2014

Dit Palestijnse jongetje verkleedt zich om te kunnen ‘overleven’

Kijken we het nieuws, dan zien we niet altijd geheel vrolijke nieuwsfeiten. De gevechten in Gaza bijvoorbeeld. Journalisten leggen de meest heftige momenten vast en komen oog in oog te staan met mensen die doodsangsten uitstaan. Ook kinderen. Toch zijn er ook ontroerende, mooie verhalen, zo blijkt.

Verhalen waarbij de tranen letterlijk in je ogen schieten. Een Zweedse correspondent postte een foto op Twitter die binnen no-time viraal ging. Johan-Matthias Sommarström had een foto gemaakt van een Palestijns jongetje uit Gaza die hem bij zijn hotel aansprak.

Het jongetje droeg een vuilniszak om z’n lichaam die een kogelvrij vest moest voorstellen. Hij dacht dat dit hem wel zou beschermen. Hij vertelde dat-ie ook journalist was. Net als Johan-Matthias. De Zweedse correspondent zette zijn speciale reporter helm bij hem op en maakte vervolgens deze ongeveinsde foto.

Leven en overleven

Johan-Matthias dacht niet dat-ie alleen maar ‘journalistje speelde’. Hij wilde het écht zijn, op dat moment. Volgens Johan-Matthias zag het jongetje vele journalisten in en uit hotels komen. Levend. Zonder kleerscheuren. Als journalist overleef je het, zo moet-ie gedacht hebben. De fantasie van een kind is sterker dan wat dan ook. Prachtig.

“If you can dream it, you can do it.” – Walt Disney

Reageer op artikel:
Dit Palestijnse jongetje verkleedt zich om te kunnen ‘overleven’
Sluiten