Wat een lef van Max (5) om er zo uit te zien op het huwelijk van zijn ouders

Iris Kodde 28 dec 2015 Kids

De kleding bij een bruiloft gaat vaak op dezelfde manier: de bruid in de mooiste jurk, man strak in het pak, dochters in jurkjes en zonen in dito pak van papa. Bij deze bruiloft ging het nét even anders…

Toen de bruid en mama van twee Lulu namelijk haar trouwjurk ging passen, was haar zoontje Max (5) meteen enthousiast. Niet alleen voor haar, maar hij riep meteen uit ‘Ik wil ook een mooie, grote, roze jurk op de bruiloft!’ Lulu vroeg of hij het zeker wist en daar zei hij volmondig ja op.

Wat deze bruid met haar zoontje deed op haar bruiloft is wel heel bijzonder!

Om te checken of Max wel bij zijn standpunt bleef, liet Lulu door het jaar heen vaak jurken én pakken zien aan Max. Steeds als ze deze vraag stelde, wilde Max nog steeds een jurk. Hij wist steeds beter wat hij wilde, de jurk moest namelijk zoveel mogelijk lijken op die van zijn moeder. Op de bruiloft hadden ze dan ook prachtig matchende jurken aan!

Lulu had in het begin wel twijfels of dit het juiste voor haar zoontje was, maar die verdwenen uiteindelijk naar de achtergrond. Ze wist dat het een kleine bruiloft was, waar alleen mensen aanwezig waren die het zouden begrijpen.

Wat deze bruid met haar zoontje deed op haar bruiloft is wel heel bijzonder!

‘Mijn ouders hadden ook twijfels’, vertelt Lulu, ‘wat me eigenlijk verbaasde, want mijn moeder zei altijd be true to yourself. Ik hielp ze herinneren hoe ik er vroeger zelf bij liep: neon gestreepte jurk, stippeltjes panty en een hoed. Dit vind ik nu gênant, maar toen was ik hoe ik wilde zijn. Ze hielpen me van mezelf te houden en dat wil ik ook voor mijn kinderen doen.’

Wat deze bruid met haar zoontje deed op haar bruiloft is wel heel bijzonder!

Max is geen transgender, voor zover Lulu weet, maar hij doet het gewoon voor de leuk. Soms lakt hij zijn nagels, soms gaat hij in een tutu naar school, maar meestal heeft hij zijn ‘jongenskleren’ aan. Een uniek kind!

Lulu vroeg Max na afloop hoe hij zich voelde in de jurk op de bruiloft. Max’ antwoord was: ‘goed, blij en mijn jurk was awesome.’ Hoe mooi is dat?

Zou jij het doen? Reageer op onze Facebook!

Lees ook: Stel verliest samen 60 kilo voor hun bruiloft >

Reageer op artikel:
Wat een lef van Max (5) om er zo uit te zien op het huwelijk van zijn ouders
Sluiten