Iris Kodde
Iris Kodde Body 25 dec 2015

Wat een meevaller: kerstcadeaus geven is goed voor je gezondheid!

Dus, als iedereen daar nou eens goed gebruik van maakt en zoveel mogelijk cadeautjes koopt. Voor jou bijvoorbeeld.

Geintje natuurlijk. Het kost misschien wat, maar er zitten genoeg positieve kanten aan cadeaus kopen. Want naast de waardering die je krijgt (al hangt de mate van waardering nogal af van het cadeautje én de ontvanger), is het ook nog eens goed voor je gezondheid!

Doei hoge bloeddruk!

Uit onderzoek blijkt namelijk dat het geven van cadeaus goed is voor je hart. Voor het onderzoek werden 128 mensen onderzocht. Deze waren allemaal 65 jaar of ouder én hadden last van een hoge bloeddruk. Zij mochten voor het onderzoek zes weken lang geld uitgeven aan cadeaus voor anderen. – Waar kan ik me aanmelden om mee te doen aan dit onderzoek? – Toen hun gezondheid opnieuw werd getest, was het net zoveel verbeterd als na sportsessie. Hoe meer geld ze hadden besteed, hoe lager hun bloeddruk was na twee jaar.

Bron: Tumblr

Deze verbetering is simpel te beredeneren: cadeaus geven geeft een goed gevoel, dit verlaagt je stresslevel en hierdoor ook je bloeddruk. Volgens het onderzoek werk dit het beste wanneer je cadeautjes geeft aan je dierbaren. Of dit ook werkt bij mensen die van zichzelf een gezonde bloeddruk hebben, is nog niet onderzocht.

Koop jij graag cadeaus voor anderen? Of vind je het maar lastig? Reageer op onze Facebook!

Lees ook: Hierom willen we altijd het perfecte cadeau geven >

Reageer op artikel:
Wat een meevaller: kerstcadeaus geven is goed voor je gezondheid!
Sluiten