Anne Broekman
Anne Broekman Mind 22 aug 2017

Wat een verschil! Single moeder verliest supersimpel 35 kilo in zes maanden tijd

Hannah Ruth McKeich baalde van zichzelf als ze in de spiegel keek. Ze was depressief en had nergens meer zin in, maar besloot voor haar dochtertje Bella het roer om te gooien. En hoe! Het resultaat is verbluffend.

Zware tijd

Ze heeft het niet makkelijk gehad in het leven. Hannah was pas 17 jaar toen haar dochtertje geboren werd. Het was een moeilijke tijd, waarin ze soms in auto’s sliep en lange tijd in een opvangcentrum voor vrouwen verbleef. Het was dus niet verwonderlijk dat de jonge moeder lange tijd met depressies worstelde en haar huis amper verliet, zo vertelt ze aan The Daily Mail: ‘Ik was zo depressief dat ik eraan dacht mijn dochter op te geven voor adoptie. Ik wilde niet uit bed komen, ik vond het moeilijk om voor mezelf te zorgen en hield geen enkel baantje lang vol. Ik had het echt zwaar.’

Gekkenwerk

Drie jaar geleden ging er bij Hannah een knop om. Hoewel ze overgewicht had, ging het haar niet eens zozeer om het afvallen. Hannah wilde zich vooral mentaal weer goed voelen en een betere moeder zijn voor Bella. Ze veranderde haar mindset door zichzelf te dwingen om positief te denken: ‘Dan dacht ik: vandaag is een goede dag, ik sta ‘s morgens lekker op.’ Elke dag ging Hannah vervolgens 15 minuten wandelen. Daarnaast schrapte ze gluten en suiker van haar menu. Ze hield dit zes maanden vol: ‘In die tijd heb ik mezelf maar twee keer gewogen. Dus pas toen ik weer een keer op de weegschaal stond, realiseerde ik me eindelijk dat ik 35 kilo was afgevallen. Dit is gekkenwerk, dacht ik.’

Diepe buiging

En dubbel zo knap: Hannah is nog steeds netjes op gewicht. Langzaamaan heeft ze weer een beetje suiker en koolhydraten aan haar eetpatroon toegevoegd, maar ze houdt het goed in balans. ‘Als ik zin heb om een pizza of pak koekjes te eten dan doe ik dat soms nog wel, maar ik heb echt mijn lifestyle aangepast en alles gaat me nu een stuk makkelijker af.’ Hierbij houdt het goede nieuws niet op: Hannah is inmiddels ook de trotse eigenaar van haar eigen succesvolle cosmeticamerk Colour Junkie Cosmetics.

Goed nieuws voor alle luie donders: wandelen is een stuk effectiever dan hardlopen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Wat een verschil! Single moeder verliest supersimpel 35 kilo in zes maanden tijd
Sluiten