Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 23 jan 2018

Wat elke moeder denkt voordat ze deze foto maakt

De onvoorwaardelijke liefde die ineens door je lijf kan gieren als je naar je prachtige gezin kijkt, is het fijnste gevoel op aarde. Mary Katherine is moeder van een peuterzoon en een baby en maakte afgelopen weekend een bijzondere foto van haar man met haar oudste zoontje.

Foto

‘Het was de perfecte familiezaterdag. De kinderen sliepen uit, ik maakte een ontbijtje voor iedereen en aten samen. We speelden in de achtertuin tot het middagdutje. Het regende een klein beetje toen we lagen te slapen, heerlijk. ‘s Avonds kwam onze oudste zijn bed uit en ging op de schoot van mijn man zitten, die daar een potje football zat te kijken. Ik smolt bij de aanblik hiervan. Bijna liet ik het daarbij (maar ik ben een moeder en deed dat dus niet). Ik pakte mijn telefoon en maakte deze foto:

‘Door mijn hoofd schoten een miljoen gedachten. Over hoeveel ik van die twee hou. Over hoe ik iemand zou vermoorden als ze mijn kinderen iets aan zouden doen. Over hoe dankbaar ik voor mijn man ben en wat voor perfecte vader hij is. Over hoe fijn het is dat hij er nog is. En over hoe hartverscheurend het zou zijn als hij zou vertrekken.’

Dikke wangetjes

Mary gaat verder: ‘Over hoe geweldig het is dat we dit kleine wezen samen hebben gecreëerd. Over hoe veilig het voor een kind moet zijn om op te groeien in een liefdevol gezin. Hoe ze samen op de bank football kijken en samen een uur lang knuffelen. Ik kijk naar die bolle wangetjes, die het afgelopen jaar een beetje dunner zijn geworden. Kan ik de tijd stopzetten? Ik zou het hier stil willen zetten, zodat die wangetjes voor altijd dik zijn.’

Veel te snel

‘Kijk nou hoe groot hij is. Ik kan me nog herinneren dat ik nachtenlang met hem op schoot zat om hem in slaap te wiegen. God, wat was ik moe, maar ik mis het nu al. Heb ik het voor lief genomen? Ik hoop het niet. Ik ben zo blij en zo verdrietig tegelijk als ik naar ze kijk, hoe ze daar zo samen zitten. Ik heb het gevoel dat mijn zoon elke minuut kan opspringen en om de autosleutels vraagt. Laat de tijd stilstaan’, schrijft Mary.

‘Ik zit daar maar een beetje te staren, met mijn hart in mijn keel, overlopend van liefde. Ik ga zó op in het moment en merk niet dat mijn man me bekijkt en ziet hoe ik een traan wegpink. Hij ziet er verward uit en vraagt me of ik oké ben. “Oh, niks aan de hand. Ik dacht ik maak even een foto”, is het enige wat ik zei.’

Reacties

Mary deelde haar blog op Facebook, waar hij al meer dan 5 duizend keer geliked is. Onder de foto delen andere moeders hun foto’s van hun eigen gezin, met bijbehorend verhaal.

Reageer op artikel:
Wat elke moeder denkt voordat ze deze foto maakt
Sluiten