Maaike Helmer
Maaike Helmer Beauty 20 jul 2015

Wat iedereen zou moeten weten over avocado

De avocado is hip, healthy en letterlijk en figuurlijk van alle markten thuis. En het i-de-a-le zomerfruit (ja, het is officieel fruit!) voor in je salade. Er zijn genoeg redenen waarom je hem eigenlijk altijd in huis moet hebben…

Het heeft alles in zich om een voedingsheld te zijn

Hoewel een avocado best wat calorieën bevat, zijn de eigenschappen die het daartegenover stelt. Zo bevat het behoorlijk wat onverzadigde vetzuren en veel vezels. Daarnaast bevat het kalium (goed voor o.a. spieren en je vochtbalans), magnesium ( botten en spieren), verschillende B-vitamines, vitamine A, C en E. O ja, en ook nog foliumzuur (dus ook handig als je zwanger bent!). Daarnaast zorgt het voor een verlaging van het LDL (slecht cholesterol) gehalte in je bloed.

Er worden hem geneeskrachtige waarden toegedicht

Zo zou avocado, naast voor je cholesterol, goed zijn voor je bloeddruk, zou het beschermen tegen oogziekten en tegen bepaalde vormen van kanker.

Het voedt goed

Een avocado voedt ontzettend goed. Hierdoor zul je na het eten van avocado minder snel gaan snacken met bijvoorbeeld een zak chips. Zin om te snaaien? Dan is een avocado met wat peper en zout een goede optie. Kun je daarna altijd alsnog beslissen of je zin hebt in chips (waarschijnlijk niet).

Een echte oppepper voor je huid

Heel fijn bijverschijnsel van de avocado: hij is goed voor je huid! De vitamine A in de avocado is een echt huidwondermiddeltje. Hij zorgt ervoor dat je huid sneller vernieuwt, effect: een heerlijk glad huidje! Van avocado kun je trouwens ook een prima maskertje maken: met een avocado en wat honing maak je je gezicht nóg zachter.

Wist je dat je ook heerlijk ijs van kunt maken van avocado? Ja, echt, kijk maar! >

Ook zo gek op avocado? Tips? Recepten? Praat mee op Facebook!

Reageer op artikel:
Wat iedereen zou moeten weten over avocado
Sluiten