Redactie
Redactie Kids 3 mrt 2016

Wat je als moeder niet (hardop) mag zeggen

Toen ik jong was, voelde ik me niet altijd begrepen door de wereld. Dat was trouwens niet alleen een gevoel, dat was vaak ook echt zo. Ik heb – hoe zeg ik dat – bij vlagen een ietwat afwijkend gevoel voor humor. Ook blinken mijn uitspraken vaak niet uit in tact, en scoren doorgaans bovengemiddeld laag op de sociale wenselijkheidsladder. Ik ben namlijk heel erg eerlijk. En dat is niet altijd de bedoeling.

Nu ik moeder ben, loop ik daar nog regelmatig tegenaan. Ik zeg namelijk af en toe dingen die je beter niet hardop kan zeggen omdat het ogenschijnlijk een verkeerd signaal afgeeft. Maar ik kan er niks aan doen, deze dingen denk ik nou eenmaal af en toe. En dan vraag ik me toch echt af: ben ik nou echt de enige of ben ik de enige die het eerlijk (hardop) durft te zeggen?

[STAP stap=”1″]

Eindelijk, ze slaapt

Lekker. Tijd om even wat voor mezelf te doen, doelloos naar m’n telefoon te staren, apathisch op een bank te liggen of (liefst) alledrie tegelijk.

[STAP stap=”2″]

Nietes, is ze nu alweer wakker?

Want ik was net even wat voor mezelf aan het doen, doelloos naar m’n telefoon aan het staren terwijl ik apathisch op de bank lag.

[STAP stap=”3″]

Ik wil heel graag even alleen zijn, mag dat?

Niet omdat ik jou niet lief vind, maar omdat ik mezelf heel graag even ook lief wil vinden.

[STAP stap=”4″]

Ik wil heel graag een uurtje Netflixen in plaats van met jou te spelen

Die is wel echt op het randje, ik weet het.

[STAP stap=”5″]

Nee, niet ziek worden, ik heb het echt heel druk op werk en kan vandaag onmogelijk vrij nemen of thuis werken

Tuurlijk zorg ik voor je als het nodig is, met alle liefde van de wereld, maar het weekend komt me nét wat beter uit.

[STAP stap=”6″]

Thuiswerken met jou erbij? Grapjas.

Hoe lief je ook bent, maar wie dat concept bedacht heeft, weet zelf ook wel dat het in de praktijk allesbehalve optimaal uitpakt.

[STAP stap=”7″]

Nog even over die roze wolk na de bevalling…

Wie, wat, waar? Roze wat?

[STAP stap=”8″]

Kun je asjeblieft nú stoppen met huilen/zeuren/piepen/ja-maren/jengelen/miemelen/aandacht vragen?

Mama wordt er namelijk even héél erg gefrustreerd van.

[STAP stap=”9″]

Fuck, de oppas is ziek, kan ik dan vanavond dus niet weg?

Omdat ik gewoon even heel veel zin heb in een ander behang, een glas wijn en om een keer niet al om half zeven m’n joggingbroek (of erger: pyjama) aan te hebben.

Voordat je me nu hebt weggezet als slechte moeder wiens dochter iets te kort komt: geen paniek. Ik hou meer van m’n dochter dan van wat dan ook, en ik denk bovenstaande maximaal één keer per week. Oké, soms vaker. Maar dat hoor je me (hopelijk) niet hardop zeggen.

Wat zou jij niet zeggen? Reageer op onze Facebook

Lees ook : 8 x wat je nóóit tegen je kind moet zeggen

Reageer op artikel:
Wat je als moeder niet (hardop) mag zeggen
Sluiten