Patricia van den Broek
Patricia van den Broek Relatie 17 feb 2018
Leestijd: 4 minuten

17 x dingen die je doet als je een lange relatie hebt (maar nooit van jezelf had verwacht)

Wat doe je als je een lange relatie hebt? Nou, dingen die je nooit van jezelf had verwacht. Althans, Famme’s Patricia (38). Maar als je ze omarmt, leef je samen nog lang en gelukkig. Als je de spice daarnaast maar niet vergeet.

Een bevriende psycholoog zei laatst tegen mij dat 1 op de 3 relaties het niet overleven. En als je kinderen hebt, is het aantal nog hoger: de helft van alle koppels, met kinderen onder de tien, gaat uit elkaar. Gelukkig gaan mijn vriend en ik nog lekker, wat niet wil zeggen dat de vonken er altijd zo vanaf spatten als zestien jaar geleden. Ik besefte me laatst namelijk dat ik van die typische lange-relatie-dingen doe. Dingen die ik, toen ik begin twintig was, nooit van mezelf had verwacht. Oké, gaan we.

1. Plassen met de deur open

Ik vind dat gewoon handig. Omdat je vanaf ons toilet op de gang precies de tv kunt zien. Ook handig, omdat ik dan lekker kan blijven doorkletsen. Mijn vriend kan er niet aan wennen en dus werd mij afgelopen week weer vriendelijk verzocht met de deur dicht te plassen. Check.

2. Ruzie maken over het huishouden

Cliché. Maar onvermijdelijk. ‘Leg jouw blauwdruk nooit op die ander. Als hij de afwas heeft gedaan, denk dan: wat fijn. En negeer het waterballet op de grond’, sprak een vriendin ooit wijs. Ik moet haar toch nog eens vragen hoe ze dat mentaal voor elkaar krijgt.

3. De vaatwasser opnieuw inruimen

Ik heb geen ruimtelijk inzicht, maar dit kan ik gewoon beter dan hij. Simpel.

4. Slaap belangrijker vinden dan seks

Ooit was het andersom. In a galaxy far, far away…

5. Netflix belangrijker vinden dan seks

Ik kom daar ook maar gewoon voor uit. Zeker als er een verse Game of Thrones of House of Cards op me staat te wachten.

6. Hem voor je laten inparkeren

Vrouwen schijnen de radio altijd zachter te zetten als ze achteruit inparkeren. Uit onderzoek blijkt ook dat ze standaard slechter inparkeren als er een man naast zit. Kijk, dat heb ik nou ook. Dus laat ik hem dat doen, ook al ben ik best voor emancipatie enzo.

7. Vragen of je er dik uitziet in een jurk

Ik maal niet zo om mijn buikje, maar ja: toch vraag ik het soms. En natuurlijk zegt hij nooit dat ik er dik uitzie. Wat ik dan weer niet geloof.

8. Tijd voor jullie samen plannen. Lees: plannen.

Het liefst met behulp van de Family Planner in onze telefoons. Ja, oké, ik houd er al over op.

9. Je benen niet scheren

Dat is toch ook erg? Dat ik het uit gemakzucht soms niet meer doe. Zeg ik dit echt? Maar alleen in de winter dan hè?

10. En je bikinilijn ook niet

En door naar punt 11.

11. Appen over alles wat praktisch is

De praktische appjes sluipen erin (wat zullen we eten vanavond, wie haalt Lóa van de créche, koop jij nog braadworstjes) en de lieve, romantische appjes sluipen eruit. Ik moet dat toch weer eens gaan oppakken, tussen de boodschappenlijstjes door.

12. Samen naar het Journaal van 20.00u kijken

Deze is erin geslopen, omdat dit precies het moment is dat je samen op de bank ploft, nadat je kind in bed ligt, je de yoghurt van de grond hebt geboend, de Duplo uit alle hoeken van de kamer hebt geplukt, de was in de wasmachine hebt gedaan en de vaatwasser opnieuw hebt ingeruimd. (zie punt 3)

13. En commentaar hebben op het colbert van politiek verslaggever Ron Fresen

Mijn vriend zei het echt: ‘Moet je dat colbert van Ron Fresen zien. Wat een oudelullen-snit.’ En ik reageerde er nog op ook.

14. Hem papa noemen

Heb ik wel eens gedaan. Per ongeluk. Geen vuige sekspraat dan hè? Maar gewoon: ‘Gaat papa ook mee naar de Albert Heijn?’ En hij zei nog ja ook. Oh god.

15. Z’n moeder uithangen

Doe je een sjaal om? Vergeet je de was niet? Ga je niet te laat naar bed? Ik verander gewoon langzaam in mijn eigen moeder.

16. Zeggen dat hij naar de kapper moet

Dat hoort ook eigenlijk bij het vorige punt. Al heeft het vooral te maken met het feit dat ik me dus bemoei met zijn uiterlijk. Terwijl dat niet hoeft. Want de man heeft heus wel smaak. En weet dondersgoed wanneer hij naar de kapper moet.

17. Iets leuks met z’n moeder doen

Heb ik dus laatst gedaan. Met z’n tweetjes naar de schouwburg. En het was nog gezellig ook.

Nu denk je misschien: maar Patricia, waar is de rock and roll? Nou, die is er best. Maak ik de volgende keer wel een lijstje van, goed?

Lees ook waar we eerder over schreven deze week:

een heet bad is (bijna) net zo gezond als een uur sporten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
17 x dingen die je doet als je een lange relatie hebt (maar nooit van jezelf had verwacht)
Sluiten