Wat je kunt leren van House of Cards’ Frank Underwood

House of Cards. Ja ja, je weet het nu wel het is een goede serie. Misschien wel een van de beste die je ooit gezien hebt of misschien kijk je het niet. Anyhow, iedereen kan leren van hoofdrolspeler Frank Underwood. Al is het maar dat er voor lekker eten, nooit een verkeerd moment is.

Laten we, om even terug te komen bij het leren, een stapje terug doen en kijken naar de successen van Frank Underwood. Hij heeft toch wel een hoop bereikt en dat willen we eigenlijk allemaal wel. Als het even kan natuurlijk wel met ietsje minder drama.

Deze 7 dingen moet je in je oren knopen als je minstens half zo succesvol wil zijn als Frank. Zijn levensfilosofie is natuurlijk vrij rigoureus, maar er zit zeker logica in. Lees ze just for fun, of haal voor jou de logische punten eruit en pas ze toe waar nodig.

1. ‘Leer goed onderhandelen’

Er is een gezegde dat bij een goede onderhandeling beide partijen ietwat teleurgesteld naar huis gaan.
Ab-so-luut niet waar. Bij een goede onderhandeling krijg je waar je voor kwam en heb je hem binnen na slechts 5 minuten. That’s how it’s done.

2. Kennis is macht

‘De enige manier waarop je een situatie altijd onder controle hebt is met de juiste kennis.’ Geen gestotter of stiltes. You know it all.

3. ‘Onzekerheid is niet boeiend’

Dat gestotter staat gelijk aan onzekerheid en daar heb je niets aan. De enige manier waarop je al je vaardigheden het best kunt benutten, is door altijd positief en zeker van je zaak te zijn. Als iets niet gaat zoals je gepland had, accepteer dat en move on.

4. ‘Je vrienden kunnen je grootste vijanden zijn’

Zij kennen je door en door, inclusief je zwaktes en je minpunten. Conclusie: houd je vrienden te vriend en voorkom lastige situaties.

5. Raak niet emotioneel betrokken

‘Wees een steen, geen spons.’ Dan is er ook niets wat je ogenschijnlijk kapot kan maken. ‘Onthoud, mensen zijn vervangbaar’ als je je dan toch aan iemand moet hechten, zorg dan dat ze het dubbel en dwars waard zijn.

6. ‘Maak nooit grote beslissingen lang na zonsondergang en ver voor zonsopgang’

Over grote beslissingen moet je áltijd langer nadenken. Een nachtje ergens over slapen kan wonderen doen.
Ineens lijkt dat lastige probleem niet zo lastig meer en weet je precies wat je moet doen.

7. Geef nooit op

Hoeveel tegenslagen je ook hebt, verlies nooit je doelen uit het oog. ‘Zonder ambitie zul je waarschijnlijk overspoeld worden door spijt, waarbij je je altijd afvraagt hoe het had kunnen lopen.’

Lees ook: deze Netflix series moet je gezien hebben

Reageer op artikel:
Wat je kunt leren van House of Cards’ Frank Underwood
Sluiten