Welk Instagram-type ben jij?

In de trein, lunchpauze, op het toilet of nog even snel voor het slapen gaan: als we ook maar een minuut kunnen vinden checken we meteen Instagram. Want ja, we zijn best een beetje verslaafd en vinden het nou eenmaal leuk om te zien wat iedereen aan het doen is via de meest leuke, aandoenlijke, mooie of grappige foto’s. Dat maakt je presentatie op Instagram ook zo belangrijk.

Welk type Instagrammer ben jij eigenlijk?

Instagram: Petitepassport

De wereldreiziger

Ja, ja, we zijn stikjaloers. Er is altijd wel iemand in je Instagram timeline die de meest jaloersmakende foto’s post die zo in National Geographic magazine kunnen. Of ze woont in het buitenland, of is continu op vakantie. Stiekem benijd je dit soort types. Zelfs als ze onderweg zijn naar werk, vinden ze toch een manier om het er een stuk cooler uit te laten zien.

De baby-overkiller

Je bent supertrots op je baby en de hele wereld mag het weten! Je maakt alleen je Instagram-vrienden niet onverdeeld enthousiast met een baby-overload aan foto’s over wat Kareltje van minuut tot minuut doet (inclusief big doo doo). Dit geldt trouwens ook voor peuters, kleuters en ouder. Less is soms more.

Instagram: Yvettevanboven

De culi

Mochten jouw komende maanden in het teken staan van een bikini-body, ontvolg dan dit soort types. Want iedere keer dat er een post voorbij komt van zeg Monique van Loon, Yvette van Boven of Jamie Oliver kunnen we alleen nog maar over eten dromen en het in ons mond willen stoppen…

De partner-show-off

Echt, we gunnen je de liefde van je leven, maar hoeven we hem/haar niet continu te zien. Zeker de nietsverhullende tongverstrengelingen zijn iets te veel van het goede. Zeker, er speelt een deel jaloezie bij en we kunnen zelf wel wat meer openlijk onze affectie tonen, toch adviseren wij: niet veel meer dan drie zoenfoto’s.

Instagram: Doutzen

De Serial Selfie maker

Uh, ja. Hoe vaak en van hoeveel kanten mogen wij je gezicht zien? Je bent mooi, modellenmooi op deze pics en je toont veel zelfvertrouwen (als we je aantal selfies mogen geloven). Tip: houd het wel classy en laat af en toe even zien dat er nog meer in het leven is dan uiterlijk.

Instagram: Joolsoliver

De kijk-mijn-kinderen-verantwoord-bezig-zijn-moeder

Pfoeh, hoe krijgt die moeder het toch voor elkaar? Iedere dag post ze talloze foto’s van hoe haar kinderen heel verantwoord picture perfect door de natuur banjeren, ze een bezoek aan het Groninger Museum brengen of met het hele gezin zo’n supertaart staan te bakken. Jij bent al blij als de kinderen een keertje niet de muren beplakken met klei.

De collage-maker

Nieuwtje: we kunnen de helft van je foto’s niet zien omdat ze zó klein zijn. Superleuk zo’n collage, maar negen van de tien keer moeten we gokken wat er te zien is.

Instagram: Carineroitfeld

De party animal moeder

In het leven van deze vrouw zijn geen kinderen te vinden. Althans, niet op Instagram. Nee, volgens jouw profiel bestaat het leven uit feestjes en véél club foto’s waarbij je vriend en vijand jolig omarmt. Outfits en drankjes van de avond vullen de rest van je Instagram. Wij vragen ons wel af: doe je nog meer in het leven?

De feliciteerder

Misschien volg je hem of haar wel: iemand die Instagram alleen gebruikt om mensen een fijne verjaardag te wensen. Je weet wel: komt er wéér zo’n grappig hondje voorbij met ‘happy birthday’-haarband. Val jij in deze categorie? Tip: bel de jarige eens, nog leuker!

De wannabe Gandhi

Toegegeven, social media is onze grootste bron voor belangrijke levenslessen. Wie heeft er niet eens een inspirerende quote gepost? Maar je kunt natuurlijk ook doorslaan…

Herken jij jezelf he-le-maal in een van deze profielen? Misschien wordt het dan tijd om Instagram ietsiepietsie anders te gaan gebruiken. Geloof ons: je aantal volgers zal groeien!*

*Famme houdt soms wel van wat overdrijven en oppoken dus zie bovenstaande vooral met een vette knipoog

Reageer op artikel:
Welk Instagram-type ben jij?
Sluiten