Sophie Nortier
Sophie Nortier Kids 27 nov 2020

16x Wat kinderen verborgen houden van ouders (maar jij allang wist…)

Jij houdt natuurlijk van alles verborgen voor je kids. Maar jouw kinderen houden ook van alles verborgen voor jou. Althans… als ze de levenservaring hadden die wij ouders inmiddels hebben opgedaan.

Wat kinderen verbergen

Kinderen zijn om van te genieten. Al is het maar omdat je jezelf in ze herkent. Het is ook daarom dat jij allang doorhebt wat jouw kinderen voor jou verborgen dénken te houden.

1. Geheime liefdesbrieven

“Mijn zoon schrijft lange liefdesbrieven naar een meisje in zijn klas. Hij geeft ze nooit aan haar, maar gooit ze in de prullenbak.”

2. Stiekeme liefde

“Mijn vijfjarige dochter is stiekem verliefd op een Batman-pop. Ik betrapte haar toen ze met hem aan het schuifelen was en hem uiteindelijk een kus gaf.”

3. Pfffft, lekker logboek

“Mijn tienjarige dochter houdt een logboek bij waarin ze haar scheten noteert en ze een cijfer geeft tussen de 1 en de 10.”

4. Dancing Queen

“Mijn zoon danst overal. Gisteren moest ik een kwartier wachten buiten een openbaar toilet, omdat hij voor de spiegel stond te dansen. Dat wist ik, omdat hij buiten adem en bezweet naar buiten kwam. Hij zei dat het kwam omdat-ie buikpijn had.”

5. Geheime code

“Mijn dochter denkt dat we de cijfercombinatie van haar kluis niet weten. Het is 3.”

6. Beste verstopplek ever

“De favoriete verstopplek van mijn driejarige is achter onze glazen deur. Ik kan het echt niet opbrengen om hem te vertellen dat ik hem kan zien door het glas.”

7. Scheinheilige

“Mijn dochter gelooft niet meer in Sinterklaas, maar wil dat niet toegeven. Laatst hoorde ik haar tegen een vriendin zeggen: ‘kinderen die geloven in Sinterklaas krijgen véél meer cadeaus dan kinderen die dat niet doen’.”

8. Sharing is caring

“Mijn zoon plaatste op Instagram een foto waarop hij rookt. Hij weet nog niet dat ik het weet, maar daar komt hij snel genoeg achter.”

9. Echte liefde

“Ik weet niet precies wat het is, maar telkens als mijn dochter ergens in huis roept “Ik hou van jou, mama!”, weet ik dat ze iets doet wat ik niet mag weten.”

10. Groot, groter, allergrootstvandehelewereld

“Ik keek een keertje in de geschiedenis van onze browser, bleek dat mijn twaalfjarige zoon had gezocht naar ‘tieten’, ‘de grootste tieten ter wereld’ en ‘de allergrootste tieten’. Ik heb het maar verwijderd en doe alsof ik niks heb gezien.”

11. Puberteid

“Mijn vrouw vond uitgescheurde pagina’s van de bh-sectie in een kledingcatalogus onder het matras van onze zoon.”

12. Slim spaarplan

“Mijn dochter pikt de losse centen uit mijn portemonnee en stopt ze in haar spaarpot. Het grappige is, als zij naar school is, pak ik de vijf- en tiencenten terug.”

13. Secret identity

“Mijn achtjarige maakt stiekem filmpjes voor YouTube. Ze heeft geen YouTube-account, maar maakt video’s van zichzelf met een Amerikaans accent (we zijn Brits). Ik kijk ze altijd en lach me dood.”

14. Extra schoon…?

“Mijn dertienjarige zoon denkt dat we niet doorhebben dat zijn nachtelijke douche-sessies tien minuten langer duren dan vroeger.”

15. Supertrots

“Mijn kind heeft op zijn rapport alle cijfers vervangen voor 8 en 9. Ik heb de cijferlijst op de koelkast gehangen en vertel hem iedere dag dat ik zó trots op hem ben. Iedere dag kijkt-ie ietsje schuldiger.

16. Liefste vader

“Toen mijn vader een kind was ging hij altijd stiekem naar mijn opa’s auto en at alle snoepjes op die daar lagen. Op mijn opa’s sterfbed vertelde mijn vader over het stelen van de snoepjes. Opa zei dat hij dat al lang wist, sterker nog: hij vulde elke dag de snoepjes aan zodat zijn zoon ze kon stelen.”

Wat verbergt jouw kind voor jou? (Maar weet je stiekem al lang?)

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
16x Wat kinderen verborgen houden van ouders (maar jij allang wist…)
Sluiten