Redactie
Redactie Erop uit 11 okt 2014

Wat te doen in de herfstvakantie? Deel 1

De herfstvakantie is van start gegaan (althans, voor regio Noord) en natuurlijk moet er iets leuks gedaan worden. Geen inspiratie? Famme heeft de leukste uitjes voor je uitgekozen, zodat je kinderen zich geen dag zullen vervelen. En jij trouwens ook niet!

1. Kindertentoonstelling Tropenmuseum

Het Tropenmuseum in Amsterdam heeft nu een speciale kindertentoonstelling: MixMax Brasil. Het speciale juniorprogramma is geschikt voor kinderen tussen de 6 en 13 jaar, maar ook aan de allerkleinsten is gedacht. Op een speelse manier maken kinderen kennis van de Braziliaanse cultuur vol dans en kleur. Tijdens de hersftvakantie (11 t/m 26 okt) is MixMax Brasil elke dag geopend.

Kijk op de website voor meer informatie.

2. Park Berg & Bos

Vlakbij de Apenheul ligt het prachtige stadspark Berg & Bos. Ook voor kinderen valt hier van alles te beleven. Ze hebben alle ruimte om te rennen, ravotten en spelen. Er is een spannende uitkijktoren, een speeltuin met klimtoestellen en een ‘Kids Natuurpad’. Leuk én leerzaam!

Kijk op de website voor meer informatie.

3. Cinekid

Cinekid is hét film-, tv- en mediafestival voor de jeugd. Het festival vindt elk jaar plaats in de herfstvakantie en start dit jaar zijn 28ste editie. Het 10-daagse evenement vindt plaats in Amsterdam en stelt kinderen in staat zich onder te dompelen in de wereld van de media. Er valt van alles te beleven: er worden films getoond, workshops gegeven en er staan diverse speeltoestellen. De activiteiten zijn gericht op kinderen van 3 tot 14 jaar.

Kijk op de website voor meer informatie.

4. Dagje Schiphol

Op vlieghaven Schiphol kun je véél meer doen dan op vakantie gaan. Er is de laatste jaren veel gedaan om het complex kindvriendelijk te maken: en dat is gelukt! Je kunt samen het panoramaterras met een echte Fokker 100 bezoeken, er heerlijk winkelen en lunchen én een speurtocht doen door Schiphol Plaza. Vergeet ook niet langs te gaan bij de vliegtuigwinkel [email protected], waar je onder andere een cockpit kunt bezoeken en op de foto kunt met een vliegtuigmotor. Superstoer!

Kijk op de website voor meer informatie.

5. Kasteel de Haar

Kasteel de Haar is een echt sprookjeskasteel: prachtige torens, kantelen en een supermooie tuin. Het oogt typisch middeleeuws, maar is het zeer zeker niet. Het is aan het einde van de 19de eeuw opgebouwd door architect Pierre Cuypers, die ook het Rijksmuseum en Centraal Station in Amsterdam ontwierp. Tegenwoordig is het een museum met in de vakanties extra activiteiten voor kinderen. Zo is er dagelijks de kinderrondleiding ‘De Barones vertelt’ met leuke speurtochten en prijsvragen. De winnaar krijgt een mini-kookworkshop bij Joop Braakhekke! Reserveer voor de zekerheid wel kaarten online.

Kijk op website voor meer informatie.

6. Beeld & Geluid Experience

In 2006 kreeg het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid een prachtig nieuw pand op het Hilversumse Mediapark. Naast archief en onderzoeksinstituut, is het een museum voor jong & oud. De Beeld & Geluid Experience is een interactieve mediatentoonstelling waar je je kunt onderdompelen in de Nederlandse tv-geschiedenis. Kinderen kunnen zelf fimpjes maken, acteren en eindeloos veel interactieve knopjes indrukken. Het is een feest voor je zintuigen, maar ook een middag vol nostalgie.

Kijk op de website voor meer informatie.

Reageer op artikel:
Wat te doen in de herfstvakantie? Deel 1
Sluiten