Beauty 14 apr 2015 Redactie

Wat té strakke kleding met je doet

Misschien ben jij ooit misselijk geweest van een korset? Was die ene pump net te klein voor je voet? Of moest je op bed gaan liggen om je jeans dicht te krijgen. Justin Bartels fotografeerde een groep vrouwen nadat ze zich verlost hadden van te strakke kleding. De serie ‘Impression’ laat zien wat er achter blijft.

In zijn studententijd heeft Bartels met aardig wat vrouwen afgesproken. Telkens was hij gefascineerd door de oncomfortabele kleding waarmee de vrouwen indruk probeerden te maken. Sexy kleding hoeft niet per se strak te zitten. Sterker nog: als rollade maak je echt geen indruk, volgens de fotograaf.

Met deze beelden hoopt Bartels vrouwen te inspireren zich af te vragen waarom ze voor deze kleding kiezen. De foto’s hebben als titel een zin uit een modetijdschrift. Daarmee laat hij zien dat vrouwen geïndoctrineerd worden om bepaalde trends te volgen.

borsten
“Underwire Cups Give Lauren’s Boobs A Boost”
been
“Get the Celebrity Look With These Skinny Jeans”
slipje
“Just the Right Decoration To Get His Blood Pumping”
feet
“Need a Lift?”
feet
“Head Turning Heels”
zij
“Get Sexy Cleavage”

Lees ook: Weg met de onterechte maatstaven voor vrouwenmode!

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over je leven als vriendin, partner, moeder en overall powervrouw in je mailbox.

Reageer op artikel:
Wat té strakke kleding met je doet
Sluiten