Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Erop uit november 26, 2014

Wat vinden kinderen van de zwarte pieten- discussie? Nou, dit…

Wel een zwarte piet, geen zwarte piet, gekleurde piet… Iedereen lijkt er een mening over te hebben. Deskundigen, BN’ers, volwassenen, iedereen geeft continu zijn of haar mening. Maar wacht eens even, wie horen we niet? Juist, de kinderen. Terwijl het toch echt een kinderfeest is.

In deze video vertellen een paar kleintjes van Basisschool De Wingerd uit Nieuwerkerk aan den IJssel wat zij van de discussie vinden. En dat is best wel verhelderend.

Goede doel

De video werd gemaakt door de Sinterklaasbank, een stichting die vindt dat iedereen recht heeft op een cadeautje van de goedheiligman. Zij zetten zich daarom in zodat ieder kind in Nederland een presentje in zijn of haar schoen vindt. Het achterliggende verhaal van het Sint Nicolaasfeest is dat de goedheiligman naar Nederland kwam om arme kinderen een aardigheidje in de schoen te geven. Helaas zijn het tegenwoordig juist de arme gezinnen die het feest niet kunnen vieren. Elisa Nuij, werkzaam bij de zedenpolitie, kon dit niet langer aanzien en richtte daarom de Sinterklaasbank op.

Reageer op artikel:
Wat vinden kinderen van de zwarte pieten- discussie? Nou, dit…
Sluiten