Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Kids 29 jul 2015
Leestijd: 4 minuten

Brittany woont met haar drie peuters op een zeilboot in de Caraïben

Scott en Brittany Meyers hebben nooit gedroomd van het traditionele huisje, boompje, beestje. Hun ultieme droom? De wereld over zeilen… Maar dat liep even iets anders.

In 2010 voer het pasgetrouwde stel per zeilboot van Chicago langs de Caraïben naar Trinidad. Eenmaal daar kwamen ze erachter dat Brittany zwanger was. In 2012 beviel ze van dochtertje Isla. Het trio kocht een grotere boot en zeilde vervolgens van Florida naar Grenada. Eenmaal daar bleek het stel wéér zwanger. Dit keer van een tweeling! En dat betekende een nieuwe uitdaging. Want kan dat wel? Met drie kinderen op een boot wonen? In 2014 werden Haven en Mira geboren.

Het stel kreeg regelmatig te horen ‘Zou je dat nou wel doen, met drie kinderen op een boot? Het is onmogelijk en onverantwoordelijk’. Toch besloot het stel op het water te blijven wonen. Na een jaar aan land kocht het stel de boot Asante (‘dank je’ in Swahili) en noemden vanaf toen de Britse Maagdeneilanden hun ‘thuis’.

10.000 zeemijlen

Inmiddels heeft de familie meer dan 10.000 zeemijlen afgelegd, meer dan 13 landen bezocht en talloze avonturen meegemaakt. De meiden voeren regelmatig vissen vanaf de boot, ze noemden hun eigen huisdier ‘barracuda’, spetterden met een babyhaai, hebben flamingo’s in het wild gezien, stormen doorstaan, op de mooiste stranden gespeeld, gekke zeedieren onderzocht, mensen uit allerlei culturen ontmoet en zijn iedere avond in slaap gewiegd door de deining van de zee.

De tweeling op de boot

De 16-maanden oude Haven en Mira genieten van een knuffel bij zonsondergang.

Aanmoedigen om te ontdekken

Hoewel Scott en Brittany erg voorzichtig zijn, moedigen ze de kinderen wel aan om dingen te ontdekken. Het resultaat? Alle drie de meiden zijn niet bang en goed in klimmen.

Verbeeldingskracht

Omdat de kinderen weinig spullen hebben, moeten ze vaker hun creativiteit en verbeelding gebruiken tijdens het spelen. Dit is Isla’s superhelden alter ego ‘Aquagirl!’.

Creatief zijn

De kinderen hebben geen televisie en er is maar weinig ruimte voor speelgoed. Een beetje creativiteit is dus wel zo handig. Hier heeft papa een schommel gemaakt.

Klein huis

De keuken (of kombuis) is klein, maar fijn.

Groots leven met weinig

Dit is de grootste ruimte van het ‘huis’. Het voelt voor de familie niet klein, want het leven speelt zich voornamelijk buiten af.

Fulltime opvoeden

Natuurlijk hebben de meiden ook last van woedeaanvallen in dit kleine paradijs, maar toch zijn de ouders blij dat ze 24/7 bij hun kinderen kunnen zijn.

Cultuur snuiven

Isla zag deze man in een boom klimmen om een kokosnoot te pakken.

Spelen met haaien

Op Anegada (Britse Maagdeneilanden) ontdekten de meiden een bevallende haai. Ze konden de babyhaaien op slechts een paar meter afstand zien zwemmen.

Het relaxte eilandleven

Isla woont al sinds ze zes maanden oud is op de boot. Nog voordat ze twee jaar was, had ze al meer dan 5000 zeemijlen afgelegd.

Unieke familiefoto’s

Met zijn vijven op de foto gaan is meestal een uitdaging. Maar áls het dan lukt, dan is het wel met prachtige natuur op de achtergrond.

Boot hacks

Als je met drie kleine kinderen op een boot wilt wonen, moet je creatief zijn. Aangezien er geen ruimte was voor een dubbele kinderwagen, heeft het stel zelf wat geknutseld van twee losse kinderwagens.

Minder spullen, minder nodig

Alles heeft een vaste plek, zo ook het speelgoed. De kinderen moeten dus ook echt kiezen wat ze graag aan boord willen hebben, aangezien er niet veel ruimte is.

Je hebt nooit genoeg boeken

Een ding mogen de kinderen wel naar hartenlust aan boord slepen: boeken! Ondanks dat de meiden nog niet kunnen lezen, spenderen ze veel tijd met het kijken naar boekjes.

Kiekeboe!

De tweeling Haven en Mira.

Iedere avond dit uitzicht

Een familietraditie: iedere avond ‘goodbye sun, thanks for a great day’ zeggen.

Zeilen is…

Zeilen met drie kinderen onder de drie is niet altijd makkelijk. De ouders zorgen dat iedereen veilig is door middel van een reddingsvest en een tuigje. Toch zeilen ze vooral tijdens de middagdutjes.

De wind in het haar

Het stel zeilt maximaal twee tot drie uur per dag. Zo blijft het voor iedereen behapbaar en kunnen ze na het zeilen lekker op het strand spelen.

Blije kinderen

Het stel beseft dat hun levensstijl niet helemaal ‘normaal’ is. Toch proberen ze zoveel mogelijk een normaal gezin te zijn met speelafspraken, vrienden en bezoekjes van familie.

Baby’s dragen

Op de eilanden is de weg niet altijd verhard, het gevolg: kinderen en spullen sjouwen.

Zou dit leven iets voor jou zijn? Reageer op onze Facebook!

Lees ook het interview met Carolijn. Zij ging in 9 maanden in een zeilboot de wereld rond, met man en kind thuis >

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Brittany woont met haar drie peuters op een zeilboot in de Caraïben
Sluiten