Onderzoek bewijst: ontbijten met chocoladetaart is hartstikke goed voor je!

Ja, echt! Wij nemen nog een stukje

Body & beauty

Wat at jij vanochtend als ontbijt? Waarschijnlijk geen chocoladetaart. En toch zou dit zo maar eens de food-trend van 2017 kunnen worden. Serieus. Daar word je toch blij van?

Het beste van dit verhaal, is dat deze voorspelling gebaseerd is op een wetenschappelijke studie.

Voordelen voor je gezondheid

Het is natuurlijk al langer bekend dat het eten van pure chocolade voordelen heeft voor je gezondheid. Het verbetert je cognitieve vermogens: je geheugen, focus en het abstract redeneren. Ander onderzoek concludeerde dat je chocolade het best tijdens het ontbijt kunt eten. Op dat moment is je metabolisme namelijk het meest actief, en heb je de hele dag nog om de chocolade te kunnen verbranden. Culinair directrice Liz Moskow van de Sterling Rice Group heeft uitgezocht hoe je deze twee onderzoeksresultaten het beste voor je kunt laten werken.

Chocolade op bed zonder schuldgevoel

Win-win situatie

Dit heeft de onderzoeker ontdekt. Als je ’s morgens gerechten met chocolade eet is dat én gunstig voor je metabolisme, én het helpt je om tijdens een werkdag te focussen. Dat noemen we nog eens een echte win-win situatie. Liz Moskow voorspelt dan ook dat er binnenkort in veel ontbijt- en lunchzaakjes chocoladetaart op het menu zal verschijnen. En daar zeggen we natuurlijk geen nee tegen. Is het al 2017?

Nog niet overtuigd? Misschien helpt dít je: Halleluja! Dit zijn de 7 beste redenen om méér chocolade te eten

Beeld hoofdfoto: carlsbadcravings

Meer leuke content? Like ons op Facebook

foodbusinessnews