‘We hebben je nodig lief nieuw jaar, wees welkom’

Phileine schrijft brieven, aan mensen of types of een groep. Dit keer schrijft ze aan het nieuwe jaar.

Dag nieuw jaar,

Ik heb zin in je.
Ik heb onnoemelijk veel zin in je.
Ik kan niet wachten om gretig met je aan de haal te gaan.

Ik moet eerst altijd even wennen

Al heb ik heel veel plannen voor ons, we beginnen rustig aan.
Ik moet eerst altijd even wennen.
Zo nieuw en anders voelt altijd een beetje stroef in het begin.
Maar zodra ik bijgekomen ben van de eerste nacht met jou, en ik weer een beetje fris kan nadenken, gaan we los.

Hoge hoogten

Met jou wil ik echt wat bereiken!
Niet net als al die anderen, dat na drie maanden het nieuwe er weer af is. Dat ik mezelf ineens weer terug vind in een routine en een sleur. Ik wil echt de hoge hoogten in met jou.

Aan mij zal het niet liggen

‘Goede voorbereiding is het halve werk’ zegt mijn vader altijd. Dus ik ben vast aan de slag gegaan. Nog voordat ik je eindelijk kan ontmoeten heb ik al drie pagina’s vol met plannen gemaakt. To do lijsten en dingen die ik nu echt anders wil aanpakken. Aan mij zal het niet liggen deze keer.

Deze keer gaat het lukken!

Ik gun ons namelijk echt een goede kans. Ik heb eerlijk gezegd hoge verwachtingen van je en ook wel van mezelf.
Ik heb ook echt geleerd.
Jouw voorgangers hebben me allemaal ten minste één les bijgebracht. Als ik de frustratie van de mislukking dan voorbij was heb ik daar ook echt iets mee gedaan. Ik kan mijn dagboeken erop terug slaan.
Maar nu gaat het anders. Jij gaat me daarbij helpen. Deze keer gaat het lukken!

Ik deel je graag

Ik weet dat ik je niet voor mezelf heb maar ik deel je graag. Met alle mensen die zo ontzettend naar je uitkijken. Die je zo ontzettend nodig hebben. Om opnieuw te beginnen. Om alle ellende achter zich te laten. Om opnieuw te durven dromen. Om te hopen op verbetering.
Dus kom met al je kansen, kom met al je beloftes, kom met al je frisse, nieuwe schone dagen.

We hebben je nodig lief nieuw jaar, we hebben je heel hard nodig. Wees welkom!

Liefs, Phileine.

Herken jij jezelf in dit verhaal van Phileine? Reageer op onze Facebook!

Lees ook de column van vorige week: Toen ze schreef aan moeders >

Reageer op artikel:
‘We hebben je nodig lief nieuw jaar, wees welkom’
Sluiten