Anne Broekman
Anne Broekman Mind 6 aug 2016

We love the 90’s: deze series keken we allemaal!

Wat was het leven toch heerlijk simpel in the 90’s. Je kwam terug uit school, smeet je boekentas onder de kapstok (dat proefwerk Duits leren kwam later wel. Of niet) en zette meteen de tv aan. Wat je toen precies keek? De volgende series natuurlijk, duh!

[STAP stap=”1″]

Saved by the bell

Een beetje vreemd was het natuurlijk wel, dat popi jopi gastje Zack innig bevriend was met de grootste nerd van de school, oftewel Screech. En was het niet een beetje ehm, tja, slutty van Kelly om steeds zowel Zack als Slater aan het lijntje te houden? En waar haalden ze toch het geld vandaan om elke dag maar weer in die lunchroom te hangen? Wij waren al blij als we een pak roze koeken konden kopen. Hoe dan ook, Zack en consorten vormden goed tijdverdrijf hoor, daar niet van.

Bron: Eonline

[STAP stap=”2″]

Beverly Hills 90210

Nou gaan we hier niet flauw doen over dat het gros van de acteurs die tieners moesten voorstellen al ruimschoots de twintig waren gepasseerd – ‘Andrea Zuckerman’ was nog nét geen dertig toen de serie begon. En dat het geëmmer over Donna’s maagdelijkheid wel heel lang duurde (for god’s sake, doe het nou maar gewoon!). Nee hoor, kniesoor die daar op let. De hamvraag blijft natuurlijk: was jij team Brenda of team Kelly?

Bron: Bustle

[STAP stap=”3″]

Fort Alpha

Een dramaserie over het wel en wee op een middelbare school, en dan ook nog eens van eigen bodem! Daar móesten we natuurlijk naar kijken. Dat Hollandse was ook zo lekker herkenbaar. Je had de alto’s, de kakkers en populaire gang (met Tatum Dagelet en Jennifer de Jong als leaders of the pack). Er werd gepest, gesekst, geblowd en geruziet. De serie bleek bovendien een kweekvijver voor talent. Tygo Gernandt, Daan Schuurmans en Cas Jansen begonnen er als jonkies aan hun acteercarrière.

[STAP stap=”4″]

Sweet Valley High

Een groter contrast met het eerder genoemde Fort Alpha is haast niet mogelijk. De idioot witte Prodent-smiles, het gestylde blonde haar, de cheerleader met de quarterback… Kon het nóg Amerikaanser? De serie draaide om de perikelen van tweelingzussen Jess (een arrogant krengetje) en Liz (de goedzak, maar daarom niet minder irritant). En nou, in hun leventje gebeurde er nog weleens wat hoor. Ik kan alleen zo even geen voorbeeld opnoemen, gek is dat.

[STAP stap=”5″]

Full House

Die begintune was zo verdomd lekker, net als uncle Jesse trouwens. En o, de verrassing toen je erachter kwam dat kleine Michelle door een tweeling – de Olsen-twins, jawel – werd gespeeld waardoor de makers heel vernuftig de regels omtrent kinderarbeid omzeilde. De verhaallijnen waren lekker simpel, elke aflevering liep goed af en we wisten: het leven is puik, daar in San Francisco.

[STAP stap=”6″]

The fresh prince of Bel-Air

Ook al zo’n dijk van een tune! Want wie kan het liedje nou niet meezingen? Now this is a story all about how… En dat Will Smith een rebel without a cause was, werd wel duidelijk doordat hij zijn schooljasje binnenstebuiten droeg. Binnenstebuiten! Je moet er maar op komen. De grappen en grollen vlogen over het beeldscherm en het was ook altijd leuk om de outfits van snobby Hillary te checken.

Bron: Bustle

[STAP stap=”5″]

Dinosaurs

‘Not the mama!’ Met een voor een klein kind verbazingwekkende kracht mepte de babydinosaurus steevast vader Earl met een steelpan op zijn bobbelige kop, onderwijl schreeuwend dat hij heus niet zijn moeder was. Verder maakten de oudste kinderen de nodige bonje, zat papa het liefst met een biertje voor de tv en liep moeder Fran zich druk te maken over van alles en nog wat. Dino’s, het zijn net mensen.

Welke series keek jij vroeger? Praat met ons mee!

Kent u deze nog, nog, nog…? Hier speelden we in de 80’s en 90’s allemaal mee!

Reageer op artikel:
We love the 90’s: deze series keken we allemaal!
Sluiten