Redactie
Redactie Erop uit 22 september 2015

Weekendje weg? 5 redenen om een B&B te kiezen

Ken je dat? Wil je een weekendje weg, zit je eerst avondenlang internet af te speuren om dat ene, bijzondere hotelletje te vinden. Stop! Kies voor een B&B, dan zit je gegarandeerd op een unieke plek. Het team van Bijzonderplekje.nl geeft je 5 redenen om voor een B&B te kiezen:

1. Gastvrijheid en warmte

Door het warme, gastvrije onthaal bij aankomst kan het al niet meer stuk. Hmm, misschien krijg je wel zelfgebakken cake of een lekker drankje aangeboden door de heer of vrouw des huizes. Dit is andere koek dan in een kille lobby de rij staan om in te checken! Kleine details maken je verblijf bijzonder; bloemen op je kamer, fruit uit de eigen boomgaard en voor een fietstochtje mag je soms de fietsen des huizes lenen. En dan staat er ’s morgens ook nog eens een heerlijk ontbijt voor je klaar, vaak met verse streekproducten en iets extra’s. Enig idee hoe fijn en bijzonder die oprechte aandacht voelt?

2. Kleinschaligheid

Ook zo heerlijk: je krijgt hier geen sleutel van kamer 879 op de 8e verdieping. Een B&B is altijd kleinschalig. Er zijn maar een paar kamers, dus gek van de drukte die talloze andere gasten met zich meebrengen word je hier niet. Bovendien is een B&B vanwege de persoonlijke stijl van de eigenaars nooit dertien in een dozijn. B&B’s hebben stuk voor stuk hun eigen, karakteristieke sfeer. Stoer, hip, betoverend en ingericht met oude bouwmaterialen of juist met tof design, zoals B&B Het Raadhuys in het voormalige gemeentehuis van het Limburgse Kessel.

3. Unieke locaties

Wat ook maakt dat je even helemaal eruit bent, is dat de meeste B&B’s bijzondere locaties zijn. Wat denk je van The Barn in een voormalige schuur in het groene Baambrugge, tegenover Slot Loenersloot, met vrij uitzicht over de weilanden? Of van Cornelis, in een voormalige kruidenierszaak in hartje Utrecht? En Het Hemelrijck in een honderd jaar oud Rotterdams herenhuis, waar de originele kenmerken van het pand zijn gecombineerd met frisse (pastel)kleuren?
Er zijn B&B’s in molens, woonboten, oude schoolgebouwen, monumentale boerderijen… De ligging varieert van in de natuur tot in het hart van een bruisende stad.

4. Persoonlijke to-do tips

De eigenaren zijn locals, die precies weten waar je het lekkerste restaurant vindt, de leukste winkels en de mooiste plekjes wanneer je de omgeving wilt verkennen. Een sociale, persoonlijke manier van reizen. Begin je al warm te lopen?

5. Het is beter dan een hotel

Toegegeven: in sommige B&B’s deel je de badkamer met andere gasten. Maar veel vaker overtreft de kwaliteit van B&B’s tegenwoordig die van een hotel. Los van basics als fantastische bedden, hebben ze vaak een gezellige gemeenschappelijke woonkamer, een privé sauna, jacuzzi of hot tub en/of een knusse houtkachel op je kamer. En dan zijn ze gemiddeld ook nog eens 36% goedkoper dan hotel!

Dus waar wacht je nog op? Boek dat lekkere weekendje weg! De mooiste adressen zijn voor je verzameld op Bijzonder Plekje.

En de kinderen kunnen gewoon mee! Hier vind je de voordelen van reizen met kinderen >

Reageer op artikel:
Weekendje weg? 5 redenen om een B&B te kiezen
Sluiten