Gina Koninkx
Gina Koninkx Relatie 17 sep 2019

Zijn jij en je partner toe aan een weekendje weg na de geboorte van jullie baby? 4 x leuke steden in Nederland

Jullie kleine aanwinst is alweer een paar maanden op de wereld en je partner en jij snakken ondertussen naar een nachtje weg. Even geen slapeloze nachten, geen zoekgeraakte speentjes, geen gehuil. Het is weer tijd voor lange gesprekken, lekker tafelen en intiem zijn. Daarom willen jullie een nachtje weg, maar ver van huis willen of durven jullie nog niet. Tijd dus voor een heerlijk weekendje weg in ons eigen land.

Voor welke stad gaan jullie?

Hieronder hebben we vier leuke steden in het noorden, midden en het zuiden van het land. Jullie kunnen vervolgens zelf bekijken wat er bij jullie in de buurt is én welke stad het beste bij jullie past. Deze steden zijn misschien niet zo voor de hand liggend als Amsterdam of Rotterdam, maar de steden zijn net zo leuk of misschien nog wel leuker. Kijk je mee?

1. Scoor een heerlijke Bossche bol in Den Bosch

Deze stad is veel meer dan alleen de stad van de Bossche bollen. Je kunt hier heerlijk slenteren door de leuke binnenstad en om vervolgens hier een daar een winkel in te gaan. Hoe fijn is dat zonder kinderwagen? Haal een koffietje en gebakje bij Crème Coffee and Pastry, ga borrelen bij het Mariapaviljoen en sluit de dag af in kroeg BUURT met een lekker biertje en een goed gesprek.

2. Zwolle: van ontspanning tot culinair

Deze stad is misschien niet zo bekend, maar hartstikke leuk. Zeker als jullie in twee dagen tijd even bij willen komen. Jullie kunnen hier heerlijk winkelen, wandelen door al het groen in de omgeving en lekker eten. Zwolle is namelijk een echte culinaire stad. Ga naar de Gillende Keukenmeiden (hoe leuk is deze naam?) voor lekkere taartjes en ga ’s avonds lekker dineren bij Het Weeshuys.

3. Midden in de natuur van Apeldoorn

Willen jullie even de natuur in? Apeldoorn ligt in de Veluwe en is dus de perfecte locatie om even bij te komen in de natuur. Daarnaast is de binnenstad van Apeldoorn ook hartstikke leuk om eens te bezoeken. Bij het restaurant Heerlijk Lokaal worden bijvoorbeeld eigen geteelde groenten omgetoverd tot de mooiste en heerlijkste gerechten en bij Evviva Wijnbar kunnen jullie daarna nog lekker even doorzakken met een goed glas wijn. Mochten jullie daar nog puf voor hebben natuurlijk.

4. Gean mei dy banaan nei Leeuwarden

Ben jij je Fries al aan het oefenen? Mooi, want Leeuwarden is enorm leuk om eens te bezoeken. Niet alleen kun je hier lekker door de stad slenteren om alle mooie gebouwen te bewonderen, ook kunnen jullie hier heel wat andere dingen doen. Breng een bezoekje aan het Fries Museum om de mooiste kunst te bewonderen en eet een hapje bij het altijd hippe restaurant Wannee.

Dit artikel is geschreven door Vera Guldemeester.

Lees ook: Europese stedentrip? Deze 5 bestemmingen zijn even romantisch als Parijs!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Zijn jij en je partner toe aan een weekendje weg na de geboorte van jullie baby? 4 x leuke steden in Nederland
Sluiten