Marlies Jansen
Marlies Jansen Erop uit februari 20, 2016

Weekendje weg met vrienden of familie? 5 x toffe groepsaccomodaties (én do’s & don’ts)

De tijd van de lange weekends – Pasen, Hemelvaart – breekt weer aan. Dan is het supergezellig om er met vrienden of familie op uit te trekken. Meestal dan, want Marlies van Bijzonder Plekje weet dat er soms haken en ogen aan zitten. Zó houd je het écht gezellig – en natuurlijk dragen de mooie plekken die wij je tippen daar ook aan bij.

Weekend of week?

Ken je het gezegde dat vis en visite na drie dagen beginnen te stinken? Vooruit, er zijn mensen die ALTIJD AL hun vakanties samen met anderen doorbrengen. Maar vier dagen ‘met z’n allen’ is voor mij de max. Hoe leuk en lief iedereen ook is, als het langer duurt wil er wel eens iets gaan schuren. Verschillende karakters of gewoonten bijvoorbeeld.

Niet álles samen willen doen

Klinkt misschien tegenstrijdig deze tip, maar niets is zo benauwend als vanaf het opstaan tot het slapengaan alles in een grote groep moeten doen. Soms wil je even alleen zijn, of andere activiteiten in een ander tempo ondernemen. Geef elkaar de ruimte!

Geen bemoeienis

Bemoei je niet met de manier waarop anderen hun prei wensen te snijden of hun kinderen opvoeden – echt, we vinden onze eigen trucjes zelf allemaal het handigst. Natuurlijk grijp je wel in als een neefje of nichtje op het punt staat gevaarlijke capriolen uit te halen.

Adem in

Bemoeit je schoonzus zich wél met het soort thee dat je drinkt als je net je bed uitkomt, of met de lengte van je flossdraad? (Serieus, echt meegemaakt). Adem diep in. En uit. Negeer het. Het is de moeite van je opwinding niet waard.

Ruimte, ruimte, ruimte

De allerbeste tip. Als je met z’n achten op één bank moet zitten, er maar één douche beschikbaar is en je elke nacht je zwager hard hoort snurken, word je gewoon niet blij. Een ruim onderkomen met toffe inrichting is hét recept voor fijn en ontspannen samenzijn. Wedden dat jullie elk jaar weer samen weg willen?

In deze groepsaccommodaties heb je het gegarandeerd fijn samen:

[STAP stap=”1″]

Strandvilla’s bij Noordwijk aan zee

Super-de-luxe en riant zijn de drie Strandvilla’s bij Noordwijk aan zee. Villa Katshuis, Villa Zilverzand en Villa Binnenzee hebben stuk voor stuk hun eigen sfeer en uitstraling, en zijn geschikt voor max. 12-14 personen. Lekker bij zee en strand!

[STAP stap=”2″]

Ruimte in Friesland

Een boerderij die is omgebouwd tot groepsverblijf: dat is De Turfhoeke. Je kunt hier met 16 – 20 personen terecht. Er is ruimte voor iedereen: in de royale leefruimte, in de professionele keuken, in de tweepersoons slaapkamers die hun eigen badkamer hebben. En natuurlijk in de tuin en de prachtige omgeving.

[STAP stap=”3″]

Landelijk Brabant

Het Roozenhuys is geschikt voor 10 personen en ligt op het erf van een rozenkwekerij. Houten vloeren, hoge plafonds, grote ramen, stoere gebinten: hier is het romantisch en landelijk! Met hot tub in de tuin!

[STAP stap=”4″]

Limburgse hoeve

Erfgoedlogies d’Ouffenhoff is een 17e-eeuwse carréboerderij. Er is plek voor 2 – 16 personen in de cottages en groepsaccommodaties. Authentiek, comfortabel en perfect voor families met kinderen, want je hebt er een omheinde speeltuin, tennistafel, voetbaltafels en er zijn skelters.

[STAP stap=”5″]

Uitwaaien op het eiland

123 Schiermonnikoog verhuurt moderne vakantiehuizen op het mooie Waddeneiland Schiermonnikoog, voor 4 tot 12 personen. Zoals 53° Noord. Dit geweldige 12-persoons strandhuis ligt aan de rand van de duinen en op 150 meter van het strand. Need we say more?

Groepsaccommodaties suf? Dan heb je deze hippe exemplaren nog niet gezien! >

Reageer op artikel:
Weekendje weg met vrienden of familie? 5 x toffe groepsaccomodaties (én do’s & don’ts)
Sluiten