Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 6 sep 2017
Leestijd: 2 minuten

Voor alle mama’s die het vreselijk vinden dat hun kind weer naar school gaat

Het back to school ritme begint er langzaam weer een beetje in te sluipen. Voor sommige moeders geweldig, dat het ‘normale’ ritme weer begonnen is, voor anderen wat minder. Mia Carella hoort bij die laatste groep moeders. Ze deelt een emotionele post op Facebook waarin ze schrijft dat ze helemaal niet zo blij is dat haar dochter weer naar school gaat.

Niet makkelijker

‘Ze zeggen dat het makkelijker wordt. Dat vorig jaar, haar allereerste schooljaar, het ergste zou zijn. Ze vertelden me dat het dit jaar echt makkelijker voor me zou zijn en dat ik echt wel weer blij zou zijn dat ze na een lange zomer weer naar school gaat. Nope’, begint Mia haar bericht.

Mia schrijft dat ze geen idee heeft waarom ze het er zo moeilijk mee heeft dat haar dochter weer naar school moet. ‘Ze had er zelf hartstikke veel zin in. Ze miste haar juffen heel erg en kon niet wachten ze weer te zien. Ik daarentegen, vind het moeilijk. Wordt geconfronteerd met een déjà vu. Flashbacks naar vorig jaar’, gaat de moeder verder.

LEES OOK: Moeder leert haar kind (5) niet lezen en heeft daar een goede reden voor

Vertrouwen

‘Helemaal niks te makkelijker. Kleuterklas, groep drie, middelbare school, ik zie niet in wanneer dit ooit makkelijker voor me gaat worden. Onze kinderen, ons alles, alleen de wijde wereld in zien lopen zonder hun ouders is nooit makkelijk. We moeten er maar op vertrouwen dat ‘de wereld’ ze zal behandelen zoals we dat zelf zouden doen. Erop vertrouwen dat ze alles zullen krijgen wat ze nodig hebben.’, schrijft Mia.

Boodschap

Ze sluit haar bericht af met een hartverwarmende boodschap voor andere vaders en moeders die er ook moeite mee hebben dat hun kinderen weer naar school gaan. ‘Je bent absoluut niet alleen. Zo ontzettend níet alleen. Een knuffel voor solidariteit, mijn vrienden. Zo veel knuffels.’

Lieve reacties

In de reactie krijgt Mia bijval van andere moeders: ‘Het is alsof je met een open wond rondloopt’, schrijft een moeder. Een andere mama schrijft dat ze de brok in haar keel niet wegkrijgt nu haar zoontje weer naar school gaat.

Dit is wat helemaal niemand je vertelt als je kind voor het eerst naar groep 1 gaatM

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Facebook Mia Carella

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Voor alle mama’s die het vreselijk vinden dat hun kind weer naar school gaat
Sluiten