Marlies Jansen
Marlies Jansen Erop uit 27 feb 2016

(Weer) vrij in mei! 3 ultieme, warme vakantieadressen in Frankrijk

De krokusvakantie zit er voor de meesten onder ons alweer op. Tijd om vooruit te blikken: heb jij ook zo’n zin in het voorjaar, in warmte? Check dan alvast deze adresjes van Bijzonder Plekje voor de meivakantie!

Wij zijn dol op La Douce France. Het is niet al te ver rijden en in het voorjaar geniet je hier al van een milder klimaat. Je hebt er ruimte, verrukkelijk eten en een nét wat trager levensritme – wat wil je nog meer? Ook lekker: dat je kinderen er zo welkom zijn.

Deze Bijzondere Plekken hebben nog ruimte voor je in de meivakantie:

[STAP stap=”1″]

Barn chic in de Lot et Garonne

Hou je van de sfeer van een loft met veel licht dankzij glazen gevels? Dan is Bassiviere jouw place to be! Laura en Niels toverden hun 17e-eeuwse farmhouse om tot luxe boutique-appartementen. Ze dragen namen als No.1 en No.2 en zijn een geweldige mix van originele details (hout, steen), industrieel en design. Stoer en sfeervol tegelijk! ’s Avonds geniet je van een zalige table d’hôtes (Laura wordt ook wel ‘culinair wonder’ genoemd) in de tuin, op het terras of in het eigentijdse restaurant. Hebben we het verwarmde zwembad al genoemd?

[STAP stap=”2″]

Historie in de Bourgogne

In het voormalig jachthuis van Domaine de Savigny vind je twee sfeervolle chambres d’hôtes, en het tuinmanshuis is tegenwoordig een romantische gîte – compleet met een royale woonkeuken en een houtkachel in de woonkamer. In de tuin een boomgaard, een vijver en verschillende zitjes. Hier geniet je van prachtige vergezichten over de groene heuvels van de Bourgogne. Haal je nostalgische hart op in historische steden en dorpjes. Het natuurpark de Morvan is ook vlakbij. Ben je dol op wandelen, mountainbiken of paardrijden? Leef je uit!

[STAP stap=”3″]

Boerderij in de Auvergne

Wil je kamperen in een royale, comfortabele safaritent? Vertoeven in een vakantiewoning in een oude boerderij? Of in de gîte met een besloten tuin van 1500 vierkante meter? Bij Le Petit Pauliat kan het allemaal. Dit landelijk gelegen vakantieadres is een feest voor iedereen. Dus oók voor de kinderen. Het is simpelweg ondenkbaar dat ze zich hier ooit vervelen, dankzij het zwembad, spannende speelhutjes en de speelschuur met spelletjes en verkleedkleren. ’s Avonds schuif je aan bij de de table d’hôtes met producten uit eigen moestuin en de streek. Na afloop gloei je voldaan na bij het gezellige kampvuur.

Natuurlijk zijn er nog veel meer heerlijke vakantiehuizen en gîtes in Frankrijk, of dichterbij (maar minder warm) in de Ardennen. Kijk maar snel op Bijzonder Plekje.

Reageer op artikel:
(Weer) vrij in mei! 3 ultieme, warme vakantieadressen in Frankrijk
Sluiten