Kirsten Athmer
Kirsten Athmer Mind 17 mei 2016

Amerikaanse weervrouw krijgt live kritiek omdat haar jurkje ‘te bloot’ is

De Amerikaanse meteorologe Liberté Chan presenteerde zaterdagochtend om acht uur het weer in een zwart jurkje, dat volgens een groot aantal kijkers zwaar ongepast was. Halverwege de presentatie kreeg Liberté dan ook door een van van haar collega’s een vest aangereikt. Op z’n zachtst gezegd: erg ongemakkelijk. Na dit tafereel barstte er een discussie los op het internet.

Check de video hier en oordeel zelf:

Op internet reageerden mensen vooral boos op de ‘seksistische manier’ waarmee de zender het probleem live oploste. Na de uitzending plaatste Liberté zelf een video online waarin ze verklaarde dat dat helemaal niet het geval was. Naar eigen zeggen ‘grapte ze gewoon mee met haar collega’s’. Ze is verbolgen over het feit dat iedereen zo op haar kleding lette in plaats van op wat ze zei, maar ze verontschuldigt zich wel:

Nederland

Eerder deze week liet Amara Onwuka weten dat ook zij baalt van de opmerkingen die ze over haar kleding en lichaam toegespeeld krijgt. ‘Het is in Nederland als vrouw ook nooit goed. Natuurlijk wordt er altijd over je geoordeeld als je op tv te zien bent, maar ik ben gewoon slank. Te stevig, te dun, niks is goed,’ zei ze tegen de radiozender 100%NL.

Amara Onwuka:

Helga van Leur:

Nicolien Kroon:

Gaan we ons nu echt druk maken om ‘Emoji Feminisme?’ Wel als het aan Google ligt >

Reageer op artikel:
Amerikaanse weervrouw krijgt live kritiek omdat haar jurkje ‘te bloot’ is
Sluiten