Inga Stoit
Inga Stoit Persoonlijk 25 dec 2018

Deze moeder koopt dit jaar geen speelgoed voor haar dochter met kerst

Het lijkt wel alsof de wereld alleen maar meer materialistisch wordt. We hebben nooit genoeg en we willen alleen maar meer. Dit begint van jongs af aan en om die reden besloot deze moeder de kerstdagen een stuk anders in te richten. Dit jaar ligt er bij haar geen speelgoed onder de boom.

Verlanglijstje

Sam: ‘Toen ik bezig was met het verlanglijstje voor mijn dochter voor kerst, weigerde iets in mij. Ik dacht aan al het speelgoed wat zij vorig jaar heeft gekregen, en ik dacht aan hoe weinig ze hier nog gebruik van maakt. Haar inmiddels oudere leeftijd kan hierbij een rol spelen, maar ik wil niet hetzelfde meemaken. Ik ging bij mezelf na of al dat speelgoed haar goed zou doen, of dit zou bijdragen aan de persoon die zij is. Zou het haar iets opleveren, bijbrengen of leren? Ik kwam tot de conclusie dat het antwoord ‘nee’ is. Het zijn slechts (ongebruikte) spullen die zich opstapelen.

Geen speelgoed

Het was duidelijk voor mij: dit jaar komt er geen speelgoed onder de boom te liggen. Nu moest ik alleen nog even de rest van de familie zien te overtuigen. En daar zat nogal wat haast achter gezien het al november was. Niet iedereen was even enthousiast over mijn idee. Ze vonden het sneu, gek en ongezellig. Het duurde even maar uiteindelijk kwamen we tot een akkoord. Mijn oma zei verontwaardigd dingen als: ‘Maar wil ze dan geen poppen dit jaar?’ Ik maakte mijn oma duidelijk dat ze ongetwijfeld poppen zou willen, maar dat ze er al 6 heeft. Op deze manier werd mijn standpunt duidelijk voor oma en voor de rest van de familie.

6 manieren waardoor kinderen minder hebberig zijn tijdens de feestdagen

Kerstochtend

De dag van de cadeautjes was aangebroken, en mijn dochter sloeg al snel haar slag met het verscheuren van de ingepakte cadeaus. Tot haar grote verbazing zat er in geen van de verpakkingen speelgoed. Ze kreeg nieuwe kleren; nieuwe schoenen, een broek en een trui. Naast kleding kreeg zij andere functionele dingen, spulletjes die zij zou benutten en waar zij iets aan heeft. Denk aan: schepjes, klompjes en een kookboek. Zo kreeg zij ook nieuwe balletschoenen, een maillot en beenwarmers. Al met al is zij enorm verwend en dat is haar gegund. Dit jaar is er alleen specifiek gekeken naar wat zij nodig heeft en echt goed kan gebruiken. Het beviel ons erg goed! En mijn dochter was blij, dus dat mij betreft doen we het vanaf nu ieder jaar zo: geen onbenullige cadeaus meer die zich alleen maar opstapelen, maar wel presentjes die nuttig worden besteed.’

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Deze moeder koopt dit jaar geen speelgoed voor haar dochter met kerst
Sluiten