Afvallen met Weight Watchers, is het wat voor jou?

Nadelen van Weight Watchers

Hoewel deze manier van afvallen over de hele wereld populair is, zijn er ook nadelen:

Zoutinname. Bij het bepalen van punten per voedingsmiddel wordt gekeken naar calorieeen, verzadigde vetten en suikers. Er wordt niet gelet op zout. Hier hebben verschillende dietisten kritiek op, omdat een te hoge zoutinname slecht is voor de gezondheid.

Gezondheid. Hoewel veel mensen de keuzevrijheid van wat wel en niet te eten als voordeel zien, zijn er ook mensen die hier kritiek op hebben. Door het puntensysteem ligt de nadruk van Weight Watchers heel erg op afvallen, maar minder op een gezonde levensstijl. Het eten van een Big Mac als ontbijt, een Snickers als lunch en een bakje chips als avondeten zou volgens de puntentelling misschien nog mogen, maar is op geen enkele manier gezond te noemen.

Techniek. Weight Watchers werkt met een app, die al jouw gegevens en progressie bijhoudt. Dit is ontzettend handig, maar kan behoorlijk wennen zijn voor veel mensen in het begin.

Veel interactie. Veel deelnemers van het dieet geven aan het juist fijn te vinden om via Weight Watchers een coach te hebben, meerdere meetmomenten en intakes te hebben, en te kunnen overleggen. Voor andere mensen kan dit juist een drempel zijn.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Afvallen met Weight Watchers, is het wat voor jou?
Sluiten