Welke van deze 5 soorten moeders ben jij op Vaderdag?

Moederdag 2016 was er eentje voor in de boeken, want IK WERD TEN HUWELIJK GEVRAAGD! Het kwam onverwachts, ‘s morgens op ons grote bed met alle Moederdagcadeautjes, ons dochtertje was erbij en ik huilde met snot en al. Maar goed, zie zoiets enorms maar eens te toppen met Vaderdag. De lat ligt verdomd hoog, en ik ben benieuwd tot welk type ‘moeder op Vaderdag’ ik me ga ontpoppen.

De doe-het-zelver

Ze bakt een appeltaart volgens een geheim recept van haar overgrootmoeder, versiert de kamer met zelfgeknutselde tassel slingers en heeft samen met de kinderen een levensgroot familieportret voor daddy cool geschilderd. (Dit is dezelfde moeder die iedereen op school de ogen uitsteekt met haar fabelachtige traktaties. Het is dat ze zo aardig is…)
Kans van 1 op 10 dat ik zo’n moeder op Vaderdag word: 2

De shit-zijn-de-winkels-nog-open moeder

Ze weet dondersgoed dat deze dag eraan zit te komen. Het staat in de agenda, de kinderen hebben braaf een tekening gemaakt op school en dat cadeau komt nog wel, daar heeft ze alle tijd voor, want dat moet écht iets bijzonders worden hoor, dat heeft ie wel verdiend. Tot ze op zaterdagavond met verhit hoofd de Appie binnenrent – waar ze godzijdank ook sokken en speciaalbiertjes verkopen.
Kans van 1 op 10 dat ik zo’n moeder op Vaderdag word: 9

De wraaknemer

Op Moederdag werd ze afgescheept met een macaroniketting en een bosje bloemen van het tankstation. Of erger nog: papa lag met een kater ziek in bed, waardoor zij de hele dag in haar eentje ruzies heeft gesust, snotneuzen afgeveegd en kauwgom uit haren geknipt, in plaats van in de watten gelegd te worden. Deze vrouw heeft het geheugen van een olifant en heeft haar cadeau allang klaarliggen: kaartjes voor een overbevolkte indoorspeeltuin (maar ze is die dag zelf ineens geveld door een mysterieus virus).
Kans van 1 op 10 dat ik zo’n moeder op Vaderdag word: 1 (zie eerder huwelijksaanzoek)

De opschepper

Deze moeder grijpt Vaderdag aan om van de daken te schreeuwen hoe ongelooflijk geweldig fantastisch superduper perfect haar man a.k.a. baby daddy, liefde van haar leven en licht in haar bestaan is. Wel gek dat je hem laatst nog in de auto hebt zien slapen, maar dat terzijde.
Kans van 1 op 10 dat ik zo’n moeder op Vaderdag word: 3

Het warhoofd

Ze heeft de mooiste cadeautjes in huis gehaald (een eerste druk van zijn lievelingsboek, limited edition parfum), een quiche bij de traiteur gekocht en een mooie foto van haarzelf en de kinderen laten maken. Daar zal haar vader vast blij mee zijn! Háár vader ja. O, eh… oeps!
Kans van 1 op 10 dat ik zo’n moeder op Vaderdag word: 5

Snel nog inspiratie opdoen? 11 x de allerleukste cadeaus voor Vaderdag!

Instagram

Reageer op artikel:
Welke van deze 5 soorten moeders ben jij op Vaderdag?
Sluiten