Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Kids 11 okt 2018
Leestijd: 2 minuten

Wereldmeisjesdag: dit is wat alle meisjes moeten weten

Lieve meisjes, jullie groeien op in een spannende tijd waarin veel verandert, waar je stem meer dan ooit telt en waar grenzen elke dag worden getest.

Elke dag zijn er vrouwen in wiens voetstappen je treedt, die jou de weg wijzen en strijden voor veranderingen en we twijfelen er niet aan dat jij binnenkort ook je eigen weg gaat leiden. We willen dat jullie dit allemaal weten:

1. Je kunt altijd ‘nee’ zeggen

Welke keuze je ook maakt, in welke situaties je ook bevindt – je kunt altijd nee zeggen. Altijd. Hoewel het ons als ouders soms kan testen, willen we dat jij je op je gemak voelt en dat je ‘nee’ kunt zeggen wanneer je maar wil. Voel je niet gedwongen om je te verantwoorden, nee betekent nee.

2. Wat je leuk vindt, definieert niet wie je bent

Laat ons iets duidelijk maken: er bestaat niet zoiets als jongens- of meisjesdingen. Het zijn allemaal gewoon dingen. Je kunt alles leuk vinden wat je maar wil, dat verandert niets aan wie je bent. Volg je interesses op een onbeschaamde manier: ze definiëren je niet, dus laat ze je ook niet beperken.

3. Je emoties maken je niet zwak

Waar het soms lijkt alsof we in een wereld leven waarin het ’emotionele’ label op meisjes wordt gelegd, alsof het een belediging of iets negatiefs is, hopen we dat jij je emoties omarmt en durft te tonen. Of dat nou boosheid, frustratie, verdriet, vreugde of eenzaamheid is – je mag ze allemaal voelen en je zou je nooit moeten schamen voor wat je voelt. Weten wat je voelt in een wereld die erop gericht is om alles wat oncomfortabel is tot zwijgen te brengen, is een krachtige eigenschap om te koesteren.

4. De belangrijkste mensen in je leven houden van je vanwege je eigenaardigheden én gebreken

Als je ooit het idee hebt dat je bepaalde delen van je persoonlijkheid moet wegstoppen ten voordele van andere: die mensen zijn niet jouw mensen. De mensen in je leven die het meest belangrijk zijn, zijn degenen die er ook voor je zijn tijdens je raarste, zwakste en meest kwetsbare momenten.

Verontschuldig je nooit voor je intelligentie

Wees trots op de manier waarop je brein werkt, het is uniek. Je hoeft je niet te verontschuldigen voor je intellect, net zoals je je niet zou verontschuldigen om hoe je eruit ziet. Vergeet niet dat er altijd mensen zullen zijn die zeggen dat je dingen niet kunt doen of dat je het niet moet doen. Luister niet naar die mensen. Ze kennen je niet, en ze weten niet hoe capabel je bent, dat weet alleen jij en je kan meer dan je denkt.

Het is onze wens dat je met trots danst op je eigen ritme, dat je trots bent op je intelligentie, dat je al je emoties voelt, jezelf bent en zeker weet dat je stem telt, elke keer weer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Wereldmeisjesdag: dit is wat alle meisjes moeten weten
Sluiten