Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Persoonlijk februari 23, 2016

Werk jij ook ‘lekker’ vanuit huis?

Onze favoriete mommy blogger Constance Hall uit Australië heeft weer eens een briljant punt gemaakt. De vorige keer kreeg ze de wereld op zijn kop met een post over het hebben van seks als jonge ouders. Deze keer doet ze een boekje open over thuiswerkmoeders.

Het klinkt zo ideaal. Thuiswerken. Je kunt werken en tegelijkertijd in de buurt van je kinderen zijn. Het is anders als je kinderen al op school zitten, maar heb je nog kleintjes die ook thuis zijn als je aan het werk bent dan gaat het er een stuk minder ideaal aantoe dan mensen wel denken.

Lees vooral even: En dit is dus wat je nooit moet zeggen tegen een thuiswerkende moeder.

En dat is het punt dat Constance wilde aansnijden toen zij via haar Facebook pagina alle thuiswerkende moeders een hart onder de riem stak.

Het volgende berichtte zij bij de foto van haar thuiswerkmoment:

‘My respect is going out to all the mums who have been told to just work from home, it’s “easy” yep… Really fucking easy’

Binnen no-time likete meer dan 23.000 mensen haar post en meer dan 800 vrouwen reageerden met soms hilarische foto’s van hun eigen thuiswerksituatie. Famme schreef er al vaker over met ook altijd veel bijval van lezeressen.

Ben jij een thuiswerkende moeder, dan moet je deze 9 tips voor thuiswerkers vooral lezen.

Zelf ben ik een deels thuiswerkende moeder en vooral als de kinderen van school komen kun je het wel vergeten dat je nog even rustig je werk kunt afmaken. Goed plannen dus en ook tijd inruimen om je kinderen de aandacht te geven. Je bent niet voor niets deels thuis, toch. Ik krijg regelmatig op mijn kop van mijn oudste (hierboven op de foto rechts):

Mama, je zegt dat je met me gaat spelen, maar ondertussen zit je de hele tijd met je neus op je computer of telefoon

Oef, en dat komt hard aan. Maar laten we één ding doen. Niet elkaar als moeders veroordelen maar elkaar juist steunen. Net als Constance met haar blog en posts wil doen.

Ben jij een thuiswerkende moeder? Deel jouw thuiswerkmoment met kinderen hier met ons >

Reageer op artikel:
Werk jij ook ‘lekker’ vanuit huis?
Sluiten