Janne Vogel
Janne Vogel Lifestyle 17 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

Eerste hulp bij wespen: zo jaag je ze weg en houd je ze op afstand

Wespen zijn volgens Wikipedia nuttige insecten, maar van ons mogen ze de aarde vandaag nog verlaten. Ben of ken jij zo’n type dat spontaan opstaat en vertrekt als er een wesp voorbij zoemt? Dan biedt dit artikel wellicht hulp.

Ooit een wespenliefhebber ontmoet? Wij ook niet. Met deze guide houd je wespen op afstand. You’re welcome.

Wespen

Wespen zijn jammer genoeg dol op consumpties die wij vaak ook erg lekker vinden. Zoete drankjes, een croissantje met jam of een ijskoud biertje in de zon: wespen zullen alles op alles zetten om van dit soort producten mee te genieten. We ervaren al snel overlast van wespen, omdat ze vrij dichtbij komen.

Dé truc

Wespen hebben een bloedhekel aan water. Volgens deskundigen is dit daarom hét middeltje om de beestjes effectief op afstand te houden. Wanneer je wat water op een wesp spuit, denkt hij dat het regent en vliegt hij terug naar zijn nest. Met natte vleugels vliegen is voor wespen heel lastig, dus zodra een wesp nat wordt, zal hij snel rechtsomkeert maken.

LEES OOK: 3 natuurlijke sprays om insecten te weren

Geuren

Wespen worden aangetrokken tot de zoete geur van consumpties, maar bepaalde geuren kunnen wespen juist heel slecht hebben. Om wespen op afstand te houden, kun je ze blootstellen aan de geuren waar ze een hekel aan hebben. We zetten een aantal geuren en tactieken voor je op een rijtje.

Kruidnagel

Een schaaltje met kruidnagel op de tuintafel of het balkon houdt wespen afstand.

Azijn
Een bakje met (eventueel warm) azijn doet ook wonderen. Als je een paar kruidnagels toevoegt werkt dit trucje extra goed.

Citrusvruchten
Snijd een sinaasappel, citroen of limoen doormidden en steek hier kruidnagels in. Succes gegarandeerd!

Ui
Wespen zijn ook absoluut geen fan van ui. Een schoteltje met gesnipperde ui doet het hoe dan ook goed.

Koffie
De geur van koffie is allesbehalve geliefd bij het wespenvolk. Zet schaaltjes koffie neer en steek de koffie aan; de geur van verbrande koffie vinden ze al helemaal afschuwelijk.

Wierook
Wespen houden niet van rook, dus een paar stokjes wierook op verschillende plekken zorgen dat de beestjes niet dichtbij komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme