Redactie
Redactie Erop uit november 6, 2014

Weten jouw ouders wat je beroep precies inhoudt?

Ja, je leest het goed. We kennen allemaal wel de neem-je-kind-naar-werk-dag, maar wist je dat er officieel ook een neem-je-ouders-naar-werk-dag is? Nu wel! Dit jaar is dat donderdag 6 november.

De neem-je-ouders-naar-werk-dag is vorig jaar in het leven geroepen door LinkedIn. Je weet wel, de social media-site waar we massaal onze cv’s delen. Het initiatief ontstond nadat eigen onderzoek uitwees dat maarliefst 1 op de 3 ouders geen flauw idee heeft wat hun zoon of dochter nou de hele dag doet.

En vind je het gek? Er is de afgelopen twintig jaar ontzettend veel veranderd op de arbeidsmarkt. De digitalisering creëert elke dag nog nieuwe beroepen en veel beroepen krijgen een andere invulling. Om het gat tussen beide generaties te dichten moeten je ouders misschien jouw beroep eens met eigen ogen zien: laat ze zien waar je werkt, met wie, en hoe jouw dag er uit ziet.

Nieuwe beroepen

Het PR-bureau Coopr dook in deze materie en nam de proef op de som. Zij vroegen ouders: ‘stel je bent op een feestje en je legt uit wat het beroep van je kind is, met welk beroep zou je anderen dan kunnen verrassen?’ De top-10 antwoorden zegt genoeg:

1. Draagdoekconsulent
2. Stadsherder
3. Bitcoin handelaar
4. Drone operator
5. Vlogger
6. Cupcake designer
7. Hondenmasseur
8. Scrum master
9. 3D printspecialist
10. Iphone glazenmaker

Tja, dat is wel wat anders dan tandartsassistent of advocaat.

Eigenlijk is het helemaal niet zo’n gek idee om je ouders eens mee te nemen naar werk. Ze beschikken vaak over de nodige (werk)ervaring én kennis, dingen die jij misschien nog kunt toepassen. Wie weet verras jij je baas nog met een top idee?

Je ouders over de (werk)vloer is natuurlijk reuze gezellig, maar helaas is het niet elke dag feest. Wij verzamelden 10 slimme tips om elke werkdag briljant te maken!

Reageer op artikel:
Weten jouw ouders wat je beroep precies inhoudt?
Sluiten