Susan Dalstra
Susan Dalstra Persoonlijk 18 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

De wetenschap bewijst: jij en je BFF zitten echt op dezelfde golflengte

Jullie delen dezelfde muzieksmaak, dezelfde liefde voor gin-toncis én dezelfde hersengolven. Uit onderzoek blijkt namelijk dat goede vriendinnen dezelfde neurologische reacties in het brein vertonen.

Neurologische reacties

Wetenschappers ontdekten dat beste vriendinnen niet alleen meestal ongeveer dezelfde leeftijd en hetzelfde geslacht delen, maar ook op dezelfde manier naar de wereld kijken. Wetenschappers keken naar de neurologische reacties van mensen die heel goed bevriend zijn en mensen die elkaar niet kennen terwijl ze een serie korte video’s kregen voorgeschoteld. De video’s varieerden van sentimentele videoclips tot slapstick.

Zoetsappig

De onderzoekers keken naar wat er gebeurde in de hersenen van de deelnemers terwijl ze naar die video’s keken. Het idee is dat sommige mensen zo’n sentimentele videoclip ervaren als lief, terwijl anderen het juist irritant zoetsappig vinden. Sommige mensen liggen gevloerd door slapstick terwijl anderen het maar flauw vinden.

Hersengolven

Uit het onderzoek blijkt dat de reacties van goede vrienden zó dichtbij elkaar liggen dat de wetenschappers konden raden hoe close de deelnemers waren op basis van hun hersengolven. Dit bewijst dat we bevriend raken met mensen die de wereld hetzelfde interpreteren als wij. We weten alleen nog niet of dit een oorzaak of gevolg is van de vriendschap.

Dat verklaart ook waarom jij en je beste soms al aan één blik genoeg hebben.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme