Susan Dalstra
Susan Dalstra Opvoeden 2 jan 2019

De wetenschap heeft nog een reden gevonden waarom je een hond moet

Ben je thuis al jaren aan het lobbyen voor een hond? Pak dan meteen even dit artikel erbij. Uit (nieuw) onderzoek blijkt namelijk dat een hond voor kinderen nog gezonder is dan we al dachten.

Kinderen

Je neemt natuurlijk nooit ‘zomaar’ een hond in huis. Het kost een hoop tijd, liefde en aandacht en je moet van tevoren heel zeker weten dat je dat kan geven. Maar als je bereid bent daarin te investeren, krijg je er onmetelijk veel voor terug. Dat kinderen ook veel baat hebben bij een hond als huisdier is al in veel wetenschappelijke onderzoeken aangetoond. Het is goed voor hun zelfvertrouwen en verbetert hun sociale vaardigheden.

Allergieën

Maar… er is nóg een reden waarom een hond goed is voor een kind. Uit Zweeds onderzoek blijkt namelijk dat kinderen die opgroeien met huisdieren later in hun leven veel minder allergieën ontwikkelen. 1278 kinderen werden gevolgd toen ze 18 maanden, 3 jaar en 8 tot 9 jaar waren om te eten wat het effect is van een huisdier. Het onderzoek, dat werd gepubliceerd in de New York Times, toont aan dat het aantal allergieën afneemt naarmate er meer huisdieren in het huishouden zijn.

Uit het onderzoek blijkt dat 49% van de kinderen die in de eerste twee jaar van hun leven geen huisdier hebben, allergieën ontwikkelden. Voor kinderen die als baby één huisdier om zich heen hadden, lag dat percentage op 43%. De kinderen die groot werden met maar liefst drie huisdieren, hadden maar 24% kans op een allergie. Van de kinderen die opgroeiden met meer dan vijf dieren had geeneen (!) later een allergie ontwikkeld.

Dus daar heb je het: nog een heel legitieme reden om een hond te nemen. Of vijf.

 

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
De wetenschap heeft nog een reden gevonden waarom je een hond moet
Sluiten