Inga Stoit
Inga Stoit Gezondheid maart 10, 2019

Interessant: volgens wetenschappers is het gezond om aan wijn te snuiven

Wijn kent een aantal gezondheidsvoordelen, maar je hoeft het niet altijd te drinken om hier gebruik van te maken. Snuiven aan wijn is namelijk ontzettend goed voor ons geheugen!

Snuiven aan wijn

In een nieuwe studie, gepubliceerd in het tijdschrift Frontiers in Human Neuroscience, testten onderzoekers van de Cleveland Clinic en Université du Québec à Trois-Rivières de MRI-gegevens (een medische beeldvormingstechniek om bepaalde lichaamsprocessen in kaart te brengen) van een groepje sommeliers. De resultaten waren verrassend! Het blijkt namelijk zo te zijn dat sommeliers op latere leeftijd minder snel ziektes zoals Alzheimer, Parkinson en dementie ontwikkelen.

Hoe kan dit?

Sommeliers zijn erin getraind om een ​​olfactorisch geheugen (of de herinnering aan geuren) te gebruiken om onderscheid te maken tussen allerlei verschillende soorten wijnen. Dit deel van de hersenen wordt niet gebruikt als andere zintuigen worden gebruikt, zoals aanraking, zicht en geluid. Dus als je je neus gebruikt om aan wijnen te snuiven, train je eigenlijk een deel van je hersenen wat je normaalgesproken niet gebruikt. Onze geest blijft hierdoor scherp en het beschermt je tegen neurodegeneratieve aandoeningen. Kom maar door met die vino dus 😉

LEES OOK: 8 Grappige en onverwachte feiten over wijn.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Interessant: volgens wetenschappers is het gezond om aan wijn te snuiven
Sluiten