Redactie
Redactie Work & Life 28 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp doet het in 2021 niet meer op deze telefoons

WhatsApp is haast een noodzakelijke app op de smartphone. Het is dan ook zuur als deze zou verdwijnen. Toch gaat dat gebeuren bij een aantal telefoons.

We kunnen niet meer zonder WhatsApp. Het is de berichtendienst die vrijwel iedereen gebruikt. Om je familie, vrienden en soms collega’s te bereiken is het dus noodzakelijk om toegang te houden tot de dienst.

Dit artikel verscheen eerder op Want.nl.

WhatsApp verdwijnt

WhatsApp verdwijnt in 2021 op flink wat smartphones. Dat zijn vooral de oudere toestellen, waarop de nieuwe versies niet meer kunnen werken. Dat komt omdat de telefoon op een ouder besturingssysteem draait dat niet meer ondersteunt wordt.

Heb je een nieuwere telefoon, dan heb je voorlopig geen problemen. Zoals gezegd krijg je pas bij oudere modellen te maken met apps die niet langer ondersteund worden. Als je de WhatsApp al geïnstalleerd hebt, dan zullen de basisversies voorlopig nog gewoon werken. Je kunt echter de app niet meer opnieuw installeren als je jouw smartphone bijvoorbeeld reset.

Handig: 5 geheime trucjes op je Android telefoon waar je het bestaan niet vanaf wist

WhatsApp niet meer op deze telefoons

Maar natuurlijk is het de vraag bij welke smartphones je moet gaan oppassen voor het verdwijnen van WhatsApp. Voor de update van de Android-toestellen gaat het om de telefoons die draaien op OS 4.0.3 en oudere besturingssoftware. Voor de iPhones geldt dit voor de modellen die draaien om iOS 9 of ouder. Ook telefoons die gebruikmaken van KaiOS 2.5.1 of lager kunnen de dienst waarschijnlijk niet meer gebruiken.

Goed, het mag natuurlijk een klein wonder heten dat je zo’n redelijk oude telefoon nog steeds in leven weet te houden. Heb je gewoon een toestel waar WhatsApp voorlopig wel op werkt dan kun je gebruikmaken van de nieuwste functies.

Ook lezen: Wat is een goede leeftijd om je kind een telefoon te geven? Dit zeggen experts

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
WhatsApp doet het in 2021 niet meer op deze telefoons
Sluiten