Deze nieuwe functie van WhatsApp willen we vandaag nog

Heb je net een appje getikt vol vertrouwelijke informatie, stuur je die naar de verkeerde persoon. Je wenst dat je het tij kon keren, maar WhatsApp is onverbiddelijk: verstuurd is verstuurd. Of is dat wellicht over een tijdje verleden tijd met deze nieuwe functie van WhatsApp?

Ik heb de neiging om na een aantal alcoholische versnaperingen WhatsApp te openen en eens een openhartig gesprek met deze of gene begin. Negen van de tien keer dat ik het de volgende dag teruglees, sla ik mezelf voor mijn kop. Om over verkeerd verzonden berichten nog maar te zwijgen. ‘Kon ik dit maar terugdraaien’ is dan een gedachte die vaak in mijn hoofd is opgekomen. Blij werd ik dan ook van een aankondiging van een nieuwe functie van Whatsapp.

Revoke

Revoke heet het, en je kunt er dus je bericht mee terughalen. Dingetje is wel dat degene naar wie je het bericht gestuurd hebt een melding krijgt dat je íets gestuurd hebt. Het bericht zelf is dan alleen niet leesbaar meer.

LEES OOK: Wat je ook doet, doe dit nooit meer in je WhatsAppberichten

Easy

Het ongedaan maken van zo’n berichtje staat nog in de kinderschoenen, maar moet heel simpel zijn. Als je je vinger op het bericht laat rusten, krijg je een reeks opties te zien, waaronder de optie ‘revoke‘. Het aantikken van deze optie moet genoeg zijn om het berichtje te verwijderen. Hoeveel tijd je hebt om je bericht terug te halen is nog niet duidelijk. Het is nog de vraag of je maar vijf minuten hebt om je berichtje te verwijderen, of dat je net zo lang kunt wachten tot de ontvanger het heeft gelezen.

Het is nog niet bekend wanneer en of de functie ook daadwerkelijk in het leven wordt geroepen, maar de geruchten gaan dat-ie bij een van de volgende updates doorgevoerd gaat worden.

Whatsappen achter het stuur: na het zien van deze video laat je dat wel uit je hoofd

the Verge

Reageer op artikel:
Deze nieuwe functie van WhatsApp willen we vandaag nog
Sluiten