Melissa Eissens
Melissa Eissens Lifestyle 29 november 2017

Hoera! Op deze WhatsApp update zaten we echt al heel lang te wachten

Goed nieuws op de woensdagochtend! WhatsApp heeft gisteren een update doorgevoerd waardoor fervente voicenoters spraakberichten kunnen opnemen zonder daarbij hun duim een kneuzing aan te doen.

Sinds gistermiddag is het leven van fanatieke ‘voicenoters’ er een stuk prettiger op geworden: in de laatste WhatsApp update is een functie ingebouwd waarmee je niet meer de godganse tijd je duim op de record-knop hoeft te houden, maar deze automatisch ‘lockt’.

Weg spraakbericht…

Het was een grote irritatie van velen: los van de RSI-duim die je ervan kreeg, floepte soms per ongeluk je duim van de plek… het gevolg: weg bericht. Daar zat je dan, op de fiets, had je net zeven minuten lang je hele hebben en houwen via voicenote met je vriendin gedeeld – voor niks. Duim weg, bericht weg – zo cru kon het leven zijn.

Spraakbericht vergrendelen

Gone are the days. Wie sinds gisteren laatste WhatsApp update gedaan heeft, ziet al snel bij het inspreken van een voicenote de optie – pas nadat je begonnen bent met praten – om een klein stukje naar boven te swipen. Een magische beweging waarmee je de record-knop op lock zet, waarna het oneindige ouwehoeren kan beginnen. Totdat je klaar bent, je op diezelfde plek drukt, en het bericht verzonden wordt. Eind goed, al goed!

Gebeld worden tijdens een spraakbericht

Hoewel… nog niet helemaal. Want als we dan toch bezig zijn: kan die knappe kop die dit technische vernuft geregeld heeft er bij de volgende update voor zorgen dat je bericht niet meer weg is als je onverhoopt tijdens het inspreken van een bericht, door een of andere onverlaat gebeld wordt? Waarvoor veel dank.

Lees ook: Je kind veilig online: hoe zorg je voor safe internetten, YouTube kijken en meer

Macrumors

Reageer op artikel:
Hoera! Op deze WhatsApp update zaten we echt al heel lang te wachten
Sluiten