Eva Dusch
Eva Dusch Work & Life 16 apr 2016

Wie wil er niet zo’n tof out-of-the-box portret van zijn gezin? 20 adresjes

Kijk je naar het familieportret van je grootouders dan valt er weinig te lachen. Gelukkig gaan niet alleen herinneringen met de tijd mee, maar ook de manier waarop we portretteren. En dat levert bijzonder creatieve ideeën op.

Niet alleen leuk om cadeau te doen, maar ook om te krijgen.

Minimalistische illustratie

Nooit eens benieuwd geweest hoe jullie als gezinnetje eruit zouden zien getekend op papier? Je zult niet alleen moeten lachen om je eigen cartooneske versie, maar het is tegelijkertijd uniek en superstijlvol gedaan. Opgetekend door illustratrice Blanka Biernat.
Meer info?

Koelkastmagneetjes

Hoe cute is dit? Al die mooie kunstwerkjes van de kinderen of to-do lijstjes kun je nu ophangen met deze leuke hoofdjes.
€31 via Etsy

Jouw papieren versie

Ken je nog van vroeger die houtje-touwtje-clowntjes en wanneer je aan het touwtje trok vlogen hun benen en armen omhoog? Nou, zoiets is dit ook, maar dan met je eigen gezin. Illustratrice Jordan Grace Owens tekent jullie zo goed mogelijk na (zelfs de baby) en vermaakt jullie dan tot deze schattige papieren versie.
Tussen €20 en €100 via Etsy

Van steen

Kennen we nog dat mooie nummer What a wonderful world van Louis Armstong? Nou, dat ene zinnetje ‘And I think to myself, what a wonderful world!’ is de leidraad voor het werk van Medha Rhode. Deze portretjes worden gemaakt met potloden en mooie materialen uit de natuur die een dromerige setting opleveren.
€138 via Etsy

Poppenvariant

Deze houten poppetjes zijn met de hand gemaakt en tot in detail geverfd. Om echte lookalikes van je gezin te maken moet je van tevoren zoveel mogelijk details doorgeven, van haarkleur tot leeftijd en zelfs naar welke kant je haarscheiding zit. Je kunt ze los neerzetten maar ook in een portret verwerken.
€118 via Etsy

Vilten poppen

Deze zachte poppen kun je mooi in het raamkozijn zetten, maar wedden dat ze binnen twee uur al rondslingeren door de kamer.
via Etsy

(Bijna) de kers op je taart

Het ziet eruit om bovenop de trouwtaart te zetten, maar jullie als gezinnetje kunnen natuurlijk ook heel goed op zichzelf staan. Waar dan ook.
€52 via Etsy

The Simpsons

Mogen we even lachen? Een Simpsons-versie van jullie gezin is toch om te gieren van het lachen?
€52 via Etsy

Karikatuur van jezelf

De Nederlandse grafisch ontwerper Alma Langerak zet jullie in no-time om tot zulke geillustrateerde versies. Niet alleen voor (baby)kaartjes, maar ook als gezinsportret.
Prijzen variëren, via almalangerak

Tekenwerk

Alsof jullie zo uit een kinderboek zijn weggelopen. Gemaakt door de twee Zweedse zussen Tess en Fia.
Prijs op aanvraag. Meer info?

Van een mooi bord kun je wel eten

Birgitt Olislagers is niets liever dan creatief bezig en maakt deze leuke illustraties voor borduurringen aan de muur.
via Etsy

Je eigen servies

Bron: Facebook

Gek op Blond Amsterdam? Je kunt het servies ook laten personaliseren! Kies ervoor om bij een standaardontwerp jullie namen te schrijven, kies de kleuren en teksten bij een ontwerp, laat een babybakje maken óf: laat de illustratoren een persoonlijk ontwerp op maat maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een theepot met het hele gezin erop afgebeeld?
Vanaf € 10,45 tot € 110, via blond-amsterdam.nl >

Welke is jouw favoriet? Laat het ons weten op Facebook!

12 x waarom je zoveel van hem houdt, verwerkt in grappige illustraties>

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Wie wil er niet zo’n tof out-of-the-box portret van zijn gezin? 20 adresjes
Sluiten