Redactie
Redactie 2. Promotions februari 24, 2017

12 vrouwen maken statement. Famme’s Muriel: ‘Stem met je hart en denk aan wie je wilt zijn.’

Twaalf hoofdredacteuren van de grootste vrouwenmagazines in Nederland slaan de handen ineen om een statement te maken rondom de verkiezingen. Vote for Love.

Een dag voor de voorjaarsvakantie belt mijn oude Viva baas Marije de Jong me op. Zij is inmiddels al jaren hoofdredacteur van Happinez. In 10 zinnen legt ze mij het initiatief uit om ‘iets’ te doen. Iets tegen de verzuring, de vermoppering, het anti-gevoel, het tegen-zijn. Het initiatief om een geluid te laten horen rondom de verkiezingen en om te kiezen vanuit je hart. Niet om te kiezen voor een bepaalde partij of ideologie, maar om te kijken naar het positieve in de mens en te kiezen voor wie je bent, zonder angst en met hoop. Ik twijfel geen seconde en zeg ja. Binnen no-time wordt er een filmpje gemaakt, met 12 hoofdredacteuren van vrouwentitels, met elkaar bereiken we een heel groot deel van vrouwelijk Nederland en vervolgens vertrek ik op wintersport.

Ik besef me dat ik me hiermee begeef en bevind onder een bepaalde groep in Nederland. Een groep die door sommigen witte elite wordt genoemd. Een groep die het goed heeft en die op wintersport kan gaan. Een groep waarvan ik zelf ook vind dat die het verdomde goed heeft.

Maar mag ik niet iets zeggen? Mogen wij alle 12 niet een positief geluid laten horen? Ook al komt dat geluid uit ‘blanke’ monden die niet mogen mopperen omdat ze het zo goed hebben? Onzin zeg ik! Elk geluid dat zegt: Ik kies voor elkaar, ik kies voor samen en ik kies voor een Nederland waarin we willen helpen en waarin we niet tegen elkaar zijn maar met elkaar is het waard om gehoord te worden.

En daarom omarm ik samen met mijn collega’s de boodschap die schrijfster Geertje Couwenbergh voor Happinez beschreef. Daarom doe ik mee aan Vote For Love. En ik hoop dat we niet alleen alle vrouwen van onze magazines bereiken, maar alle vrouwen in Nederland. En alle mannen. Ik hoop dat we Geert Wilders bereiken, Sylvana Simons, de heren van Denk, Lodewijk Asscher, Jesse Klaver en Mark Rutte. En wie of wat je ook kiest op 15 maart, doe dat vanuit je hart en denk nog eens goed aan wie je wilt zijn. Vote for Love.

Vote for Love

Vote for Love is een initiatief van Marije de Jong van Happinez en Geertje Couwenberg met medewerking van collega-hoofdredacteuren Esther Goedegebuure van JAN Magazine, Cécile Narinx van Harper’s Bazaar, Milou Turpijn van Women’s Health, Sara van Gorp van Kek Mama, Edine Russel van ELLE, Muriel Oonincx van Famme.nl, Anke de Jong van Glamour, Sterre van Leer van Psychologie Magazine, Heleen Peverelli van Yoga Magazine, Franska Stuy van Franska.nl en Anne Marije de Vries Lentsch van Cosmopolitan. Om samen een statement te maken: Vote for Love.
Stem wijs, liefdevol, eerlijk en met je hart op 15 maart.

Spreekt deze boodschap jou ook aan? Voel je vrij om het filmpje te delen.

Reageer op artikel:
12 vrouwen maken statement. Famme’s Muriel: ‘Stem met je hart en denk aan wie je wilt zijn.’
Sluiten