Claire Easy Peasy
Claire Easy Peasy Eten 25 nov 2015

Wie zoet is krijgt… 5 handige tips voor snoepen tijdens de feestdagen

De tijd van Sinterkerst is weer aangebroken. Donkere dagen, kaarsjes aan en tijd om weer even samen te zijn. En de tijd waarop we meer dan gemiddeld snoepen. Heerlijk maar ook verleidelijk, want voordat je het weet moeten die drie extra kilo er in januari weer af sporten. Daarom wat tips voor grote en kleine kinderen!

[STAP stap=”1″]

Als je snoept, doe het dan goed!

De lekkerste speculaas bak je zelf. Kun je het meteen een stukje gezonder maken (lees hier hoe). Geen tijd? Kopen is ook prima, maar haal het dan bij dat bakkertje op de hoek die het zelf maakt.

[STAP stap=”2″]

Chocoladepepernoten, oehlalaaaa

Zó verleidelijk. En eenmaal één in je mond… juist ja. Ook typerend voor onze westerse wereld: hoe kun je een traktatie nog zoeter, groter, meer maken? Chocopepernoten zijn toch een dubbele leverancier van calorieën: pepernoten en chocolade.

[STAP stap=”3″]

Liever een bakje dan een zak(je)

Doe die pepernoten in een bakje. Voordat je het weet is die hele zak leeg.

[STAP stap=”4″]

Do it yourself, samen met je kids

Maak je snoepgoed eens zelf. Niet alleen eet je er waarschijnlijk iets minder van als je gezien hebt hoeveel suiker en boter erin gaat, ook kun je dan meer pure en echte ingrediënten kiezen. Daarbij is het ook nog eens heel gezellig: samen pepernoten bakken!

[STAP stap=”5″]

Spijs is de grootste energieleverancier

Spijs en marsepein. Je houdt ervan of niet. Van al het sinterkerst-snoepgoed is spijs de grootste energieleverancier, hou het dus bij een klein stukje van die banketstaaf en GENIET!

Lees ook: Waarom wij sinterklaas minstens net zo leuk vinden als onze kinderen >

Bluebelle.nl: online platform voor food inspiratie en informatie om je eetpatroon stap-voor-stap gezond(er) te krijgen. Thuishaven van EASY PEASY o.a. bekend van de must-have kookboeken Easy Peasy & Easy Peasy Family.

Reageer op artikel:
Wie zoet is krijgt… 5 handige tips voor snoepen tijdens de feestdagen
Sluiten