Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Persoonlijk september 30, 2016

Wij belden 5 stockfoto moeders hoe ze dat toch doen dat balanceren

Uit ervaring kan ik zeggen dat het geen eitje is om werk te combineren met een gezin. Zo niet deze 5 stockfoto moeders die met gemak alle ballen in de lucht houden en ze ook nog eventjes combineren. Pen en papier bij de hand, want deze dames weten je pas echt te vertellen hoe je die work/life balance goed aanpakt.

1. Mariëlle, marketingmedewerker, net bevallen van een jongetje (acht weken oud)

“Ik ben zo blij sinds ik weer aan het werk ben gegaan. Echt, de adrenaline giert nog door mijn lijf van de hormonen, dus daar tik ik heel erg lekker het jaarmarketingplan op. Kleine Bowy is nog maar acht weken oud, maar hij vindt het ook reuze gezellig zo op mijn arm de hele tijd. Of je nu een lamme arm krijgt van het tikken of je baby vasthouden maakt ook niet zo veel uit. Zie ik er gestrest uit? Gejaagde blik? Nee joh, dat lijkt maar zo.”

2. Lisa, creatief directeur bij een reclame bureau, zoontje van drie

“Fotogeniek zijn we, zo samen hè. Dat komt ook heel erg van pas, want geregeld spelen we samen in een van de commercials die we draaien voor grote klanten. Scheelt weer een paar uur casting en oppas. Vraag je je af waarom mijn haar zo glanst? Andrélon, klant van ons! En die bril? Van m’n BMF Sophie, die ik op de crèche heb ontmoet. Een dotje van een baby dochtertje heeft ze. Binnenkort spelen we samen een rol in de brillencommercial van Specsavers, lachen joh.”

LEES OOK: Treed toe tot het geheime genootschap der moeders.

3. Sophie, officemanager bij brillenmerk Specsavers, baby van zes maanden

“Ahh, jullie hebben Lisa al ontmoet. Ik heb ‘r net aan de lijn. Ja, ik ben vandaag thuis aan het werk, maar dat weerhoudt me er niet van om m’n opperste beste werkoutfit aan te trekken. Ik snap al die thuiswerkende moeders in hun joggings en met wilde haren niet. Ik kies meestal mijn jasje uit op de outfit van kleine Liv. Roze – zalm combinatie met een wit shirtje. Kleurt énig met dat roze pakje. En dan draag ik er altijd een bril uit de nieuwste collectie bij. Lisa heeft ‘m ook. ‘Oh wacht even Lisa, liv wil haar grote vriend Bas even aan de telefoon.'”

4. Amanda, secretaresse bij een bank, acht maanden zwanger van de tweede

“Zooo, dat was een lekkere lunch. Even uitbuiken hoor. Het is niet niks, zo op je laatste benen de hele dag achter je bureau te zitten en de agenda van de baas zitten bijwerken. Kreeg ik toch net de opdracht van hem om mijn eigen babyshower/afscheids luiertaart te bestellen. Sinds ik van mijn eerste bevallen ben twee jaar geleden ben ik zo kippig als de pest, dus sindsdien draag ik een gezellige, grote zwarte bril. Specsavers ja, hoe raad je het zo! Ik ben verder nogal trots dat ik nog steeds in mijn mantelpakje pas. Ik heb er drie. Geen haar op mijn hoofd die erover nadenkt om me anders te gaan kleden. Geen positiekleding voor mij. Als het even te strak of te veel wordt gooi ik gewoon de lucht erin. Nou, ik knijp er bijna tussenuit hoor. Toedeledoe, tot over een maand of vier.”

LEES OOK: 8 moedertypes die ik haat (nou een klein beetje dan).

5. Kiki, werkt bij een fotostockbureau, zit er doorheen met haar pasgeborene

“De hele dag door beoordeel ik foto’s die aangeleverd worden van fotografen en elke keer stuit ik weer op die stockfoto moeders. Het ziet er zo gemakkelijk uit. Dank denk je vanzelf: ‘dat doe ik wel eventjes, net zoals zij.’ Nou mooi niet dus. Ik zit met een knallende koppijn en volle borsten te mailen met die fotografen. Wat jullie doen is onmenselijk. Ik heb er meteen eentje bij me thuis uitgenodigd om een kiekje van mij te nemen. Zo is het dus echt, mensen. Ik kap ermee, bij deze mijn ontslag!”

Reageer op artikel:
Wij belden 5 stockfoto moeders hoe ze dat toch doen dat balanceren
Sluiten