Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Persoonlijk 27 december 2016

De gekste/leukste/uniekste en meest bijzondere jongensnamen van 2016

Jullie smulden ervan: de artikelen over jongens- en meisjesnamen. Tijd om een selectie te maken met de artikelen die bij ons het best bezocht werden. Van unieke tot gewone jongensnamen, van Engelse tot oerhollandse: ze komen allemaal voorbij.

30 x de meest populaire Middeleeuwse jongensnamen

30 x de meest populaire Middeleeuwse jongensnamen


Interessant om te lezen dat Dapper, Hamer en Poes in de Middeleeuwen populaire jongensnamen waren. Anno 2017 zullen we die namen vast niet zo vaak voorbij zien komen, maar inspiratie opdoen uit deze turbulente tijd kan natuurlijk wel.

Jongensnamen die vorig jaar maar één keer gegeven werden

Jongensnamen die vorig jaar maar één keer gegeven werden (A-M)

Jongensnamen die vorig jaar maar één keer gegeven werden (N-Z)


Wat blijkt: onze lezeressen zijn gewoon ontzettend nieuwsgierig. Van Daereyshell tot Imraohn, van Loqmaan tot NiQ en van Ptolemy tot Zequirdy.

25 x gewoon mooie jongensnamen

25 x ‘gewoon mooie’ jongensnamen


Het hoeft helemaal niet zo uniek te zijn van jullie: de gewoon mooie jongensnamen scoren namelijk hartstikke hoog! Onder andere de mooie namen Thomas, Lucas en Dave staan in dit lijstje. Niet bijster bijzonder, wél mooi.

20 x onvervalste oerhollandse jongensnamen

20 x onvervalste oerhollandse jongensnamen


Wij Nederlanders blijven maar al te graag dicht bij onze roots. Ja, we houden van oerhollandse namen als Joep en Bram. We heten daarom ook alle (toekomstige) oerhollandse kindjes van harte welkom in ons koude kikkerlandje.

25 x prachtige Engelse jongensnamen

25 x prachtige Engelse jongensnamen


Maar we vinden het ook belangrijk dat de naam goed in het buitenland uit te spreken, want ook de Engelse namen blijken bijzonder populair. We hebben vorig jaar veel baby’s met de naam Maddox, Vince en James geboren.

Reageer op artikel:
De gekste/leukste/uniekste en meest bijzondere jongensnamen van 2016
Sluiten