Koppels die praten in de ‘wij-vorm’ hebben een gelukkigere relatie

Je kent ze wel: die stellen die al zo lang samen zijn dat ze hun eigen identiteit volledig zijn vergeten. Ze zijn een symbiose van elkaar geworden en kunnen alleen nog maar praten in de wij-vorm.

Hartstikke gelukkig

Bloedhemeltjeirritant, maar wat blijkt: die stellen zijn hartstikke gelukkig. We vinden het ook moeilijk te geloven, maar volgens onderzoekers van de University of California is het toch echt zo. De wetenschappers keken naar verschillende factoren: hoe lang de stellen al samen zijn, hun gedrag binnen de relatie, hoe lang ze al samen zijn, de mentale gezondheid van de deelnemers, hun fysieke gezondheid en hoe goed ze voor zichzelf zorgen. En dat walgelijke wij-gedrag blijkt dus gunstig bij te dragen aan al die categorieën.

Combinatie

De positieve effecten van wij-gedrag waren te zien in stellen binnen alle leeftijdscategorieën. Het is alleen de vraag of stellen die gelukkig zijn uit zichzelf meer in de wij-vorm praten, of dat die wij-vorm bijdraagt aan de tevredenheid binnen de relatie. Volgens de onderzoekers is dat waarschijnlijk een combinatie van beide.

‘Je partner die woorden horen zeggen, kan leiden tot een mindset waarbij je minder vanuit jezelf denkt, wat weer leidt tot een gezondere relatie’, claimt hoofdonderzoeker Megan Robbins.

Wat vind jij: zijn die wij-stellen irritant of juist heel lief? Praat mee op het forum!

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Koppels die praten in de ‘wij-vorm’ hebben een gelukkigere relatie
Sluiten