wpk-admin
wpk-admin Gezondheid 18 nov 2017

Wijn yoga is een feit en komt naar Nederland (nu zijn we echt om)

Dat wijn fijn is dat wisten we. Dat yoga heel ontspannend kan zijn dat wisten we. Maar dat die twee een uitermate goede combinatie vormen wisten we niet. De dames van het allereerste wijn yoga event leggen uit.

Wijn yoga

Op 29 november vindt het allereerste Amsterdam Wine Yoga-event plaats in Amsterdam. De dames die het event organiseren, Girls Who Drink, beweren dat het combineren van wijn en yoga meerdere voordelen met zich meebrengt. Het bevordert je concentratievermogen en je wordt er dubbel zo zen van, zeggen ze. Wijn heeft van nature al een ontspannende kracht. Voeg daar een fijne yogales van een fijne leraar aan toe, en je kunt er na afloop weer helemaal tegenaan. Daarnaast zul je na een yogales de voortreffelijke smaak van wijn nog meer gaan waarderen. Yoga bevordert namelijk ons focus- en concentratie-vermogen; twee essentiële technieken voor wijnproeven.

Zelf zegt de initiatiefnemer, Marcella Kramer, hierover: “Samen met een aantal toffe merken willen we een bijzonder event neerzetten met een knipoog. Een wine yoga-filmpje op Facebook – met maar liefst vijf miljoen views – bracht mij op het idee. Hoog tijd dus om deze trend naar Nederland te halen.

Tijdens dit posing en pouring-event gaan we balanceren met een glas wijn op ons hoofd. Om gewiebel tijdens de yogales te beperken, en de kater de volgende dag te voorkomen, zal er caloriearme, alcoholvrije sparkling wijn geschonken worden tijdens de yogales. Door op een voorwerp te focussen verhoogt je concentratievermogen, waardoor je stressniveau verlaagt. Een moment van bewust genieten. De wijn yoga-les wordt gegeven door Holistic Movement-leraren Stijn de Jongh en Dennis van Miltenburg.”

Als we het goed begrijpen gaat het hier dus om alcoholvrije wijn. Er wordt daarna een borrel georganiseerd waar je wel van een ‘echt’ wijntje kunt genieten. Kom je zo toch nog aan je trekken.

Tickets kun je hier bestellen: www.amsterdamwineyoga.nl (Early bird € 5,00 & Regular € 7,50).
Yogamat: Je kunt daar een yogamat kopen voor € 5,50 of zelf eentje meenemen.
Waar: In de nieuwe huiskamer van Amsterdam Oost: House of Watt.
Wanneer: 29 november van 17:00-18:00 uur, met een aansluitende borrel.

Dit artikel stond eerder op Bedrock.

Reageer op artikel:
Wijn yoga is een feit en komt naar Nederland (nu zijn we echt om)
Sluiten