Redactie
Redactie Work & Life 31 aug 2016

Wil de echte boer Marc nu opstaan?

Zondagavond: ik had er tijden naar uitgekeken – de kick-off van Boer zoekt Vrouw Internationaal. Een uur lang ongegeneerd boeren kijken. Op wie ik natuurlijk nooit zou schrijven, maar niks mis met a) een beetje dagdromen over hoe het leven ook zou kunnen zijn b) puur leedvermaak en c) opperste verbazing.

Eerlijk is eerlijk: het is bij Boer zoekt Vrouw (BzV – voor ingewijden) niet erg als je een paar minuten mist, want ze zijn zelden allemaal even boeiend. Zoals het een boer betaamt, komt het niet allemaal even soepel uit de verf. Hier en daar een tic, een ongemakkelijke stilte, een verlegen hinnik. Overigens geldt dat ook voor heel veel mannen die geen boer zijn, maar dat geheel terzijde.

Maar dat wegkijken gebeurde niet bij boer Marc uit Zambia. Zelfs de vriend keek op uit z’n boek. Potverdomme, wat een knapperd. Mét goed verhaal. Waar ik tijdens Olke, Herman en David een paar keer een thee-, chocola- en/of plaspauze inlaste, liet ik dat bij Marc wel uit m’n hoofd. En de rest van vrouwelijk Nederland ook, zo bleek uit de reacties op social media. Naast grappen over ‘viswijven in de aanbieding’ konden de kijkers niet uit over zijn mooie werk – Marc runt een duurzame viskwekerij in Zambia – zijn ambities en vooral zijn looks.

Vorig seizoen was boer Tom de eyecatcher van de serie, nu is dat Marc. Ook al gooit Olke uit Texas ook bijzonder hoge ogen, maar daar spelen zijn looks een iets minder grote rol dan bij Marc, vermoed ik.

Bron: Quotenet

Aap, noot, vis

Maar nu komt de vis uit de mouw, met dank aan de redactie van Quotenet. Marc blijkt namelijk geen authentieke viskweker, maar een ‘ordinaire’ expat die vanuit een aan de Amsterdamse Zuidas gevestigd kantoor (AMSCO genaamd), gedetacheerd wordt.

Dat maakt verder voor het verhaal niet uit, want Marc doet nog steeds bewonderenswaardig en duurzaam werk, en is er niet minder knap door geworden. Maar het brengt het verhaal wel even in een iets ander perspectief, en doet de titel ‘Boer zoekt Vrouw’ niet helemaal eer aan.

Dit is overigens geen nieuws voor de redactie van het programma, die aan Quote bevestigt dat Marc inderdaad geen klassieke boer is, maar farm manager. Waarbij door de redactie van Quote berekend wordt dat – zeker gezien de enorme stijging in omzet en winst van het Zambiaanse bedrijf onder Marcs management, hij daar waarschijnlijk ook een expatriaans salaris voor ontvangt.

Met andere woorden: als je al bezig was met die brief, schrijf gerust verder.

De datingwereld zit vol verrassingen, zo blijkt maar weer. Deze rare dingen kregen vrouwen te horen tijdens online daten>

[likebutton]Meer van dit soort artikelen zien? Vergeet ons dan niet te liken!”[/likebutton]

Reageer op artikel:
Wil de echte boer Marc nu opstaan?
Sluiten