Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Mind 17 apr 2016

Wil je serieus genomen worden? Met deze app heb je in no-time meer gezag

In Amerika is er een speciale app ontwikkeld die mails scant op termen als ‘sorry’, ‘I think’ en ‘I just’. De app is er voor vrouwen die te vaak (overbodig) hun excuses aanbieden en het moeilijk vinden om dit te laten. Iets voor in Nederland, dames?

Tami Reiss heeft de software ontwikkeld, omdat ze aan zichzelf én aan andere vrouwen merkte dat ze zich te vaak verontschuldigden en hun meningen zachter maakten met woorden als ‘just’ en ‘maybe’. Volgens Tami ondermijn je met deze termen je gezag, wek je zo de indruk dat je weinig zelfvertrouwen hebt en word je minder serieus genomen. Vooral op je werk. Niet handig om te doen als je de nieuwe kwartaalcijfers moet versturen, bijvoorbeeld.

Bron: Tallook

Spellingscontrole, maar dan anders

De app heet Just Not Sorry en werkt als volgt. Je kunt ‘m vergelijken met een spellingscontrole. De termen die je eigen autoriteit naar beneden halen worden onderstreept, en zo kun je als je klaar bent met je bericht zien hoe vaak je je eigen gezag naar beneden haalt. Ook bevat de app uitleg over het gebruik van sommige onderstreepte termen in je mailtje, zodat je makkelijk kunt zien hoe de woorden overkomen op bijvoorbeeld je collega’s.

Er is nog geen Nederlandse variant van de app te downloaden, maar voor wie haar werk in het Engels mailt kan Just Not Sorry in de Chrome app store downloaden. Daar kun je trouwens ook leuke voorbeeldjes van ‘verkeerd’ geformuleerde zinnen lezen.

Nu maar hopen dat er snel een Nederlandse versie te downloaden is! Praat mee op Facebook!

Met deze 5 stijlvolle items krijgt je werkoutfit in één klap gezag >

Reageer op artikel:
Wil je serieus genomen worden? Met deze app heb je in no-time meer gezag
Sluiten