Mercy Hiltrop
Mercy Hiltrop Body 21 nov 2016

Wil je zwanger worden? December is de perfecte maand om ervoor te gaan

Volgens nieuw onderzoek is de periode rond de feestdagen een toptijd om zwanger te raken. Baby’s die in december verwekt zijn, hebben namelijk meer kans hebben om gezond geboren te worden, dan in andere maanden, blijkt uit onderzoek. Daarentegen kun je zwanger worden in juni beter vermijden volgens de onderzoekers.

Onderzoekers aan de Universiteit van Indiana onderzochten 270.000 zwangerschappen tussen 2004 en 2009. En wat bleek, het moment waarop een baby verwekt is, kan de kans vergroten of verkleinen op complicaties tijdens de zwangerschap en gezondheidsproblemen.

Blij zijn met een gezonde zwangerschap

Valentijnsdag, kleine kans

Onderzoeker Paul Winchester: ‘We hebben aanzienlijke verschillen ontdekt bij de voortplanting die te maken lijken te hebben met de diverse seizoenen.’ Zo blijken vrouwen ondanks alle romantiek minder kans te hebben om op Valentijnsdag zwanger te raken, terwijl de kans met Kerstmis wel weer groot is. En zoals gezegd is zwanger worden in juni volgens de onderzoeker echt een slecht idee: onder de baby’s die in die maand verwekt zijn, komen relatief veel meer vroeggeboorten voor en ook is er meer kans op gezondheidsproblemen bij zowel moeder als kind.

LEES OOK: Stop waar je mee bezig bent: Sushi goed voor zwangere vrouwen

Geen toeval

Toeval? De onderzoeker denkt van niet. Volgens hem wijst alles erop dat er een biologische reden is voor de bevindingen. Hij vermoedt dat onder andere het vitamine D niveau van de moeder en het gebruik van pesticiden in de verschillende jaargetijden invloed hebben op de gezondheid van baby’s en van moeders. Zo zorgt voldoende vitamine D tijdens het tweede en derde trimester van de zwangerschap er waarschijnlijk voor – dat je krijgt door lekker in de zon te zitten – dat baby’s die aan het eind van de zomer worden geboren, vaak groter en gezonder zijn dan andere baby’s.

Kortom, wil je zwanger worden (al is dit natuurlijk nooit te plannen)? Maak er vooral een romantische kerst van met je lief. Je weet maar nooit!

Ook handig om te weten: met deze standjes heb je meer kans om zwanger te raken.
.

Reageer op artikel:
Wil je zwanger worden? December is de perfecte maand om ervoor te gaan
Sluiten